Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.11.2020

Turun AMK:n viesti sisäministerin mukana eteenpäin hallitukselle

Sisäministeri Maria Ohisalo vieraili maanantaina 9.11. Turussa ja Salossa. Iltapäivän ohjelmaan kuului tutustuminen uuteen kampusrakennukseen EduCityyn ja keskustelu Turun ammattikorkeakoulun kansainvälisen koulutuksen asiantuntijoiden kanssa.

Yhteisenä tavoitteena on muualta tulleille opiskelijoille järjestettävään tutkintokoulutukseen liittyvien prosessien sujuvoittaminen. Turun AMK:n edustajat esittelivät ministerille Euroopan ulkopuolisilta alueilta tulevien opiskelijoiden opintojen käynnistämiseen liittyviä, koulutuksen järjestäjästä riippumattomia, ongelmia Maahanmuuttoviraston lupaprosessien kanssa.

Turun ammattikorkeakoulun tavoitteena on laajentaa kansainvälistä koulutustarjontaa ja sen volyymia. IT- ja liiketoimintakoulutusten rinnalle ollaan käynnistämässä myös sosiaalialan koulutusta. Tarkoituksena on että koulutuksesta valmistuneet integroituvat alueelle jo opintojen aikana, esimerkiksi opintoihin kuuluvien työharjoittelujen ja kesätöiden avulla. Valmistuttuaan he voisivat työllistyä Varsinais-Suomeen. Viesti osaajapulasta ja kansainvälisestä koulutuksesta yhtenä ratkaisumallina kuultiin ja sisäministeri Maria Ohisalo viesti vievänsä asiaa eteenpäin hallituksessa:

Keskustelua käytiin laajemmin myös maahanmuuttajien integraatiosta suurissa suomalaisissa kaupungeissa. Turussa saavutetuista onnistuneista tuloksista ja pitkäjänteisen toiminnan malleista oli kertomassa kaupunginjohtaja Minna Arve ja Turun ammattikorkeakoulun hallituksen varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Niina Ratilainen.

Tutustumiskierros tulevaisuuden oppimisympäristössä EduCityssä vei yläkerrosten muuntojoustavien opintotilojen, taideteosten ja avarien maisemien kautta pohjakerroksen laboratorioiden soveltavan tutkimuksen tiloihin.

DSC04841.jpg
Rallin sähköistä tulevaisuutta tarkastelevat Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Turun AMK:n hallituksen varapuheenjohtaja Niina Ratilainen ja sisäministeri Maria Ohisalo

Kuvat: Antti Ala-Könni