Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.2.2021

Tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä lisäverovähennys yrityksille ja yhteisöille!

Verottaja tarjoaa yrityksille ja yhteisöille 50 prosentin lisävähennyksen tutkimusorganisaation, kuten Turun ammattikorkeakoulun kanssa tehdystä tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä. Verokannustin on voimassa verovuosina 2021-2025.

Edun tavoitteena on edistää laadukasta kotimaista tutkimus- ja kehittämistoimintaa, sekä vahvistaa entisestään yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välistä yhteistyötä. Yhdessä kehittämällä rakennamme alueemme kilpailukykyä ja elinvoimaa, ja sen myötä hyvinvointia ja parempaa huomista meille kaikille.  
 

Edun perusteena aito uuden kehittäminen

Lisävähennykseen oikeuttaa kaikki yrityksen liiketoimintaan liittyvä tutkimus- ja kehittämisyhteistyö, jonka tavoitteena on uusien tuotteiden, palveluiden tai prosessien kehittäminen, tai olemassa olevien merkittävä ja oleellinen parantaminen. Työ voi sisältää mm. prototyyppien, testiympäristöjen, pilottituotantolinjojen rakentamista, hankkeiden potentiaalin arviointia, analysointia, tuntemattomien riskien selvittämistä jne. Kaikkea sellaista, joka auttaa kehittämään uutta ja tukee päätöksentekoa.  

Lisävähennyksen perusteena on Turun AMK:n alihankintalasku vähennykseen oikeuttavasta tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä. Tarkempia tietoja lisävähennyksestä löydät Verohallinnon ohjeesta .   

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja keskustellaan, miten voimme luoda yhdessä uutta ja parempaa!  Kauttamme löydät tarvitsemasi ammattilaiset ja projektiasiantuntijat organisaatiosi kehittämistarpeisiin.

Tutustu myös tutkimus- ja kehittämistoimintaamme ja palveluihimme työelämälle:

TKI-toiminta

Palvelut