Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.3.2021

Turun ammattikorkeakoulu ja Meyer Turku syventävät yhteistyötään

Allekirjoitettu sopimus virallistaa pitkään jatkuneen yhteistyön. Tarkoituksena on vahvistaa jo vakiintuneita yhteistyömuotoja ja myös kehittää uutta.

Yhteistyösopimus kattaa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoihin ja opintoihin liittyvän yhteistyön, molempien yritysten henkilöstön osaamisen kehittämisen ja tutkimus- ja kehitystyön. Vuosittain laadittava toimintasuunnitelma määrittää tarkemmin lähitulevaisuuden toiminnan.

– Turun ammattikorkeakoulu on tehnyt Meyerin kanssa monipuolista yhteistyötä jo pitkään, ja tällä sopimuksella yhteistyö määritellään täsmällisemmin. Samalla kootaan eri toiminnot saman sateenvarjon alle koordinoidummin. Meyer on alueellisesti tärkeä toimija, ja haluamme osaltamme olla tukemassa heidän toimintansa edellytyksiä monella eri tavalla, sanoo koulutusjohtaja Juha Kontio Turun ammattikorkeakoulusta.

– Etsimme tulevaisuuden tekijöitä opiskelijoiden joukosta, mutta myös yhteisiä tutkimusprojekteja. Meille on elintärkeää pysyä laivanrakennuksen kehityksen kärjessä, missä yhteistyö korkeakoulujen kanssa on yksi keskeinen tekijä, Meyer Turun tuotantojohtaja Mika Heiskanen sanoo.

Koronatilanteen takia käytännön yhteistyö on keväällä 2021 sopeutettu valitseviin oloihin, mutta suunnitelmissa on esimerkiksi saattaa Meyer Turun laivanrakennuksen asiantuntijoita yhteen omien alojensa Turun AMK:n tutkijoiden kanssa.

– Tällaisen vuoropuhelun lisäämisestä on kokemuksemme mukaan välitöntä hyötyä, ja syntyneet yhteydet saattavat poikia myös kauaskantoisia projekteja ja kehitysohjelmia, Mika Heiskanen sanoo.

Turun AMK:n opiskelijoille tiivistyvä yhteistyö näkyy jo tänä keväänä esimerkiksi siinä, miten Meyer Turku kohdistaa kesätyömahdollisuuksiaan AMK:n opiskelijoille.