Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.4.2021

Tasohyppelyä ajatuksen voimalla

Turun AMK:n Capstone-opiskelijatiimi kehitti ajatuksen voimalla toimivan tasohyppelypelin. Capstone on Turun ammattikorkeakoulun oppimiskokonaisuus, joka yhdistää eri alojen opiskelijat työskentelemään yrityksen toimeksiannon ympärillä.

Teksti: Martti Komulainen

Lystikkään näköinen dino seikkailee ruudulla - ja sitä ohjailee pelkkä ajatus. Tarkemmin sanottuna aivosähkökäyriä (EEG) rekisteröivä päähine, joka on puettu pelaajan päähän.

Maallikolle hieman scifiltä kuulostava asia ei olekaan niin mystistä kuin voi ensikuulemalta vaikuttaa. Yksinkertaiset valinnat voidaan tietokonesovellukselle, tässä tapauksessa pelille, opettaa kun yhdistetään koneoppimisen periaatteilla aivosähkökäyrä ja pelin tapahtumat.

EEG-headsetillä ohjattavan tasohyppelypelin kehitti Turun ammattikorkeakoulun  (8 ICT-insinööri- ja kaksi ICT-tradenomiopiskelijaa) opiskelijatiimi osana Capstone-projektioppimisen opintojaan. Tilaajana eli toimeksiantajana pelissä oli ohjelmistoalan yritys AJR Solutions Oy. 

    
Yritykselle tulevaisuuden tekijöitä

- Capstonessa parasta on kun pääsee tekemään oikeita juttuja oikeiden yritysten kanssa, kiittelee projektikokemustaan Juho Piispanen, 3:nnen vuoden ICT-insinööriopiskelija

Toimeksiantajayritys AJR Solutions Oy on sovellus- ja pilvipalveluyritys, jonka erikoisalaa ovat IoT- (Internet-of-Things)ratkaisut. Opiskelijaprojektina toteutetun pelin taustalla oleva koneoppiminen liittyy tähän.

Opiskelijaprojektit ovat win-win -tilanne: opiskelijat oppivat käytännön kautta ja yritykset saavat tuoreita ideoita ja virikkeitä.

- Mielellämme olemme mukana opiskelijaprojekteissa. Oppilaitoksissa on tulevaisuuden tekijät. Tavoitteenamme on lisätä yrityksemme tunnettuutta ja myös rekrytoida opiskelijoita, kuvailee Janne Koskinen, AJR Solutions´in operatiivinen johtaja.

Capstone-innovaatioprojektit

Capstone on Turun ammattikorkeakoulun oppimiskokonaisuus, joka yhdistää eri alojen opiskelijat työskentelemään yrityksen toimeksiannon mukaan. Opiskelijat saavat arvokkaan työkokemuksen, ja tarjoavat yritykselle luovaa osaamista ja uusia näkökulmia. Projekteihin valitaan opiskelijoita eri aloilta heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Vaihto-opiskelijat tuovat projektiin kansainvälisyyttä. Turun AMK tarjoaa projektille monipuoliset työtilat ja opettajien ohjauksen.