Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.4.2021
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Virpi Fagerström ja Naantalin kaupungin suun terveydenhuollon osastonhoitaja Kirsi Koivisto seisovat vierekkäin maskit kasvoillaan ja esittelevät lahjoitettuja suojavaatteita, punaista ja sinistä paitaa.

Suuhygienisti- ja hammasteknikko-opiskelijat saivat suojavaatelahjoituksen

Turun AMK:n suuhygienisti- ja hammasteknikko-opiskelijat ovat saaneet Naantalin kaupungilta tervetulleen lahjoituksen. Suun terveydenhuollon osastonhoitaja Kirsi Koivisto toi heille ison pinon työssä tarvittavia suojavaatteita. Vaatteet ovat uudenveroisia, osa kokonaan käyttämättömiä.

Opiskelijat joutuvat tavallisesti hankkimaan ainakin yhdet suojavaatteet opintojen alkuvaiheessa aloittaessaan simulaatioharjoittelun. Lahjoitus helpottaa monen taloutta ja jokaiselle saadulle vaatekerralle löytyy käyttäjä. Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Virpi Fagerström sanoo miettivänsä huolellisesti, miten lahjoitukset jaetaan opiskelijoille.

Vaatteet osa ammatti-identiteettiä

Simulaation ja työelämäharjoittelun lisäksi opiskelijat työskentelevät oikeiden potilaiden kanssa myös AMK:n omalla klinikalla opettajan valvonnassa. Potilaita tulee esimerkiksi Turun kaupungin ajanvarauksen kautta. Asianmukaiset työvaatteet ovat tärkeitä kaikessa työskentelyssä.
Koivisto ja Fagerström muistavat omia opiskeluaikojaan ja sitä, miten ammatti-identiteetti alkoi muodostua osaksi juuri työvaatteiden ansiosta.

− Siitä sai ihan uutta fiilistä tekemiseen, Fagerström sanoo.

Toimivaa yhteistyötä

Turun AMK ja Naantalin kaupunki ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Vuosittain Naantalin suun terveydenhuollossa on harjoittelussa opiskelijoita. Samalla, kun opiskelijat saavat arvokasta työelämäkokemusta, harjoittelupaikka saa työvoimaa ja tuoretta osaamista.

− Useampi heistä on jäänyt harjoittelun jälkeen kesätöihin. On hämmästyttävää nähdä, miten rohkeita ja valmiita työntekijöitä opiskelijat ovat, Koivisto kehuu.