Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.5.2021

BisnesAkatemian vaihto-opiskelijat kokosivat kattavan Turku-oppaan

BisnesAkatemian ERASMUS-vaihto-opiskelijaryhmä on koonnut vaikuttavan ja kattavan oppaan "The Unlimited guide about Turku" turkulaisille vaihto-opiskelijoille.

Teksti: Veera Laaksonen

Oppaasta löytyy lähes kaikki, mitä Turkuun muuttuva vaihto-opiskelija voi toivoa ja tarvita: kaupungin nähtävyydet, urheilumahdollisuudet, lähipaikkakunnat sekä ruokakaupat ja niiden hintavertailun. Ja löytyypä oppaasta listattuna myös paikalliset baarit, yökerhot sekä kirpputorit.

Yksi oppaan tekijöistä on puolalainen Mateusz Witkowski. Hänen mukaansa kurssityö sai alkunsa jaetusta mielipiteestä, jonka mukaan vaihto-opiskelijoilla oli vaikeuksia löytää tietoa esimerkiksi lähialueen aktiviteeteista tai ruokakauppojen hintaeroista.

– Turussa on paljon hyviä ohjeita vaihtareille, mutta halusimme tehdä lyhyemmän ja kokoavamman ohjeen, joka toimii ikään kuin selviytymispakkauksena, Mateusz tiivistää.

Työnjako opiskelijoiden välillä sujui erinomaisesti, eikä tiedon kaivaminen osoittautunut vaikeaksi. Lähteinä ryhmä käytti omien kokemustensa lisäksi aiheesta riippuen Turun kaupungin sekä Study in Turun verkkosivuja sekä sosiaalista mediaa. Lisäksi Mateusz painottaa, että iso osa tiedonetsintää oli vinkkien kuuleminen muilta vaihto-opiskelijoilta.

Osa työstä vaati kuitenkin myös pitkäjänteisempää tutkimusta.

– Esimerkiksi suurten ruokakauppojen hintojen vertailuun meni aikaa noin viikko, jotta saimme luotettavaa dataa. Lopuksi data tuli analysoida ja esittää helposti ymmärrettävässä muodossa. Aikaa se vei, mutta ainakin tieto perustuu aitoihin vaihtarikokemuksiin. Mateusz kertoo.

Yhdessä Mateuszen kanssa oppaan kokosivat vaihto-opiskelijat Tomke Florian, Jonathan Mathias, Brent van der Ven sekä Edoardo Eccher.

Lue myös:
Opetusharjoittelijana BisnesAkatemiassa