Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.6.2021

Asiakastyössä palkitsevinta ihmiset: asiakkuusvastaavan vahdinvaihto

Pitkän uran koulutus- ja kehittämistyössä sekä asiakas-liiketoimintatyössä tehnyt Sinikka Leino jää eläkkeelle Turun AMK:n asiakkuusvastaavan tehtävästä. Uutena asiakkuusvastaavana on aloittanut Maria Lindbom.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

- Ensin hieman happea, mökkeilyä ja veneilyä, toteaa Sinikka Leino eläkkeelle jäämisen ensiaskeleista. 

Työorientoitunut SInikka ei kuitenkaan malta aivan tyystin jäädä oleilemaan vaan suunnitelmissa on ainakin mentorointityötä Turun alueen yrityksille. 

Sinikka Leino on aktiivinen verkostoituja. Eräs merkittävä verkosto on ollut HR-ammattilaisten Henry ry, jonka puitteissa on järjestetty HR-asioihin, henkilöstön hyvinvointiin, johtamiseen ja työn murrokseen liittyviä koulutuksia ja keskustelutilaisuuksia.

Henryn lisäksi eri yrittäjäjärjestöt ja Turun kauppakamari ovat olleet merkityksellisiä ja tärkeitä yhteistyökumppaneita.

Lokakuussa virallisesti eläköityvä Sinikka Leino siirtää parhaillaan tehtäviään Maria Lindbomille, jolla on vahva tausta koulutus- ja kehittämistehtävistä. 

- Uusi tehtävä on synteesi siitä mitä olen aiemmin tehnyt EU-tutkijana, projekti-, osaamiskeskus- ja koulutustyössä sekä muun muassa Turun Messukeskuksen kehityspäällikkönä, kuvailee Maria Lindbom.

Ihmisten kohtaaminen ja merkityksellinen työ kantavat

- Ihmiset - asiakkaat ja työkaverit. Ja että työllä on merkitys - se että pystyy auttamaan yrityksiä.

Näin vuodesta 1999 alkaen Turun AMK:ssa aluksi koulutussuunnittelijana ja sittemmin asiakkuusvastaavana työskennellyt SInikka Leino summaa tuntojaan eläkkeelle siirtymisen kynnyksellä. 

Olo on rauhallinen kun tietää että tehtävät siirtyvät osaaviin käsiin.

Asiakkuusvastaavan tehtävät vastaanottanut Maria Lindbom on pitkän linjan koulutus- ja kehittämisammattilainen, jonka edellinen tehtävä Turun kauppakamarin koulutuspäällikkönä piti sisällään yrityksille tarjottavia koulutuksia laidasta laitaan - taloushallintoa, hallitustyötä, johtamista, tietoturvaa.

Lindbomin puheesta huokuu innostus uuden äärellä. Tulevassa työssä innostaa käytännönläheinen yritysyhteistyö ja toiminta opiskelijoiden kanssa. Työtä avittaa laajat yritysverkostot sekä yrityskoulutusten vankka kokemus.

Kesä kuluu uuden työn haltuun ottamisen ohella mökkiprojektissa Paraisilla, veneilyssä ja tenniksen pelaamisessa.

Maria Lindbomin tavoitat 040-355 0913, maria.lindbom@turkuamk.fi.