Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.6.2021

Innovaatioprojektista käytännön ratkaisuja Mesekon Oy:n haasteisiin

Capstone-innovaatioprojektissa etsittiin käytännön ratkaisuja Mesekon Oy:n haasteisiin

Miksi mukaan Capstone-innovaatioprojektiin?

Tavat tehdä työtä muuttuvat, yhä harvemmin tehdään töitä yksin. Liiketoimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Tähän vastaaminen vaatii toiminnan uudistamista ja omien rutiinien tarkastelua. Nämä olivat perusteita, kun hitsattuja teräsrakenteita valmistava  Mesekon Oy päätti osallistua toimeksiannolla Turun AMK:n Capstone-innovaatioprojektiin. - Erityisesti meillä oli tarve tutkia ja kehittää markkinointia, asiantuntijamyyntiä sekä some-markkinointia, toteaa myyntipäällikkö Tero Nättiaho.  - Mesekon Oy sai monialaisen, eri aloja edustavan innostuneen ja motivoituneen opiskelijatiimin ratkomaan toimeksiannon haasteita. Syksyllä 2020 haettiin opiskelijoiden toimesta ideoita ja keväällä 2021 haettiin ratkaisuja. Projekti oli hyvin organisoitu, jäsenillä oli selkeät roolit ja opiskelijat saivat AMK:n ohjaajilta ja Mesekon Oy:n edustajilta sparrausta ja ohjausta. 


Mitä projektista jäi käteen?

Tero Nättiahon mielestä projekti onnistui hyvin. - Opiskelijat pystyivät korona-aikana mukautumaan ja joustamaan. Saimme myös konkreettista hyötyä. Opiskelijat tekivät erinomaisen videon, jota on hyödynnetty some-markkinoinnissa ja esim. Teknologiateollisuuden tilaisuudessa. Lisäksi some-markkinoinnin vuosikello ryhdisti LinkedIn -toimintaamme ja lisäsi näkyvyyttämme. Innovaatioprojekti poiki yrityksen sisäisiä kehittämispohdintoja sekä uusia ideoita. Suosittelen lämpimästi Capstone-projektia, kun yritys haluaa uutta tietoa ja uusia ideoita toimintansa kehittämiseen aktiivisilta ja innokkailta tulevaisuuden osaajilta, jatkaa Nättiaho.

Innovaatioprojektit merkittävä osa Turun AMK:n toiminta

- Capstone-innovaatoprojektit ovat yksi keskeisistä tavoista toteuttaa työelämäyhteistyötä. Monialaisilla, usein myös kansainvälisillä työelämäyhteistyössä tehtävillä innovaatioprojekteilla vastataan AMK:n aluekehittämistehtävään ja integroidaan tutkimus- ja kehittämistyötä opetukseen. Yhteistä innovaatioprojekteille on palvelujen, toimintatapojen, menetelmien tai tuotteiden uudistaminen ja kehittäminen yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa, kertoo Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leino