Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.7.2021

Suuhygienistien koulutuksesta opit heti käyttöön - Oral Hammaslääkärit Oyj

Oral Hammaslääkärit Oyj ja Turun AMK tekevät koulutusyhteistyötä suuhygienistien osaamisen vahvistamiseksi. Oral kehittää vahvasti henkilöstönsä osaamista. Purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentoutus -koulutus on erinomainen esimerkki työnantajan investoinnista henkilöstön osaamiseen.

Kaksipäiväiseen Purentalihasten manuaalinen käsittely ja rentoutus -koulutukseen osallistui 40 suuhygienistiä Oralin eri toimipisteistä ympäri Suomea. Ensimmäinen päivä oli pääasiassa luentomuotoista teoriaa. Toisena päivänä opittua päästiin kokeilemaan käytännössä. Osallistujat harjoittelivat purentalihasten manuaalista tutkimista, käsittelyä ja rentoutusta. 

Oral Hammaslääkärit Oyj on yli 1000 ammattilaista työllistävä suun- ja hammasterveydenhuollon palveluja tuottava valtakunnallinen ketju. 

Osaamisen kehittämistä tarvelähtöisesti

Täydennyskoulutuspäällikkö Tiina Aalto toteaa, että Turun AMK:n tavoitteena on tarjota tarvelähtöisiä ratkaisuja henkilöstön osaamisen kehittämiseksi. Oral Hammaslääkärit Oyj:n kanssa toteutettu koulutusyhteistyö on hyvä esimerkki yhteistyökumppanille räätälöidystä koulutuksesta. 

Oralin kehityspäällikkö Reetta Kulmalan mukaan koulutus vastasi heidän tarpeisiinsa. 

– Saimme vaikuttaa koulutuksen paikkaan ja aikatauluihin. Oralissa olisi ollut myös omaa osaamista koulutuksen järjestämiseen, mutta koulutusyhteistyön avulla suuhygienistit saivat juuri heidän roolinsa näkökulmasta käsin räätälöidyn koulutuksen, Kulmala kertoo. 

__________________________________

Osallistujat kokivat, että uusi koulutusaihe oli mielenkiintoinen ja he voivat hyödyntää osaamistaan suoraan asiakastyössä.

__________________________________

Kulmalan mukaan koulutuksen parasta antia oli, että suuhygienistit tunnistivat oman roolinsa purentalihaksen kuntoutuksen hoitotiimissä. Koulutettavat saivat yksilöllistä ohjausta riittävästi ja pääsivät heti tarjoamaan palvelua potilailleen. 

– Meille jäi koulutusyhteistyökumppanista mielikuva luotettavasta ja laadukkaasta toimijasta, Kulmala toteaa. 

Monialaista osaamista

Pedagogisesti koulutus toteutettiin moniammatillisena yhteistyönä. Kouluttajina toimivat Turun AMK:sta lehtorit Kati Kulju (fysioterapia) ja Päivi Pietikäinen (suun terveydenhuolto). 

– Koulutuksen pedagogisessa toteutuksessa yhdistyi hienolla tavalla eri ammattialojen osaaminen suun terveydenhuollon parhaaksi. Moniammatillinen yhteistyö on mielenkiintoista ja antoisaa, Kulju ja Pietikäinen toteavat.

Koulutukseen osallistuneet suuhygienistit antoivat erinomaista palautetta. Erityisesti kiitosta sai koulutuksen käytännönläheisyys yhdistettynä kouluttajien vankkaan asiantuntijuuteen. Osallistujat kokivat, että uusi koulutusaihe oli mielenkiintoinen ja he voivat hyödyntää osaamistaan suoraan asiakastyössä. 

 

Kuva: Oral Hammaslääkärit Oyj