Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.8.2021

Osaaminen ratkaisee myös ilmastoasioissa

Turun ammattikorkeakoulu vastaa ilmastonmuutokseen tarjoamalla tarvittavaa tietoa, osaamista ja ratkaisuja: vaikutamme erityisesti koulutuksen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan avulla. Olemme mukana Turun kaupungin 1,5 asteen ilmastokampanjassa teemalla ”Tiedä ja vaikuta”.

Tiedolla vaikutamme yhdessä

Osaaminen on tarvittavan yhteiskunnallisen muutoksen suurin yksittäinen aikaansaava voima. Lisääntynyt tieto lisää tutkitusti vastuuta kestävyydestä ja innostaa toimimaan. Kutsumme sinut mukaan ottamaa selvää, oppimaan ja vaikuttamaan ilmaston hyväksi. Ilmastohaasteeseen pystytään vastaamaan vain yhteistyöllä. Siksi olemme mukana Turun kaupungin 1,5 asteen kampanjassa.

1,5asteen_kampanja.jpg

Turun kaupungin 1,5 asteen kampanja

Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2029. Se on rohkea tavoite, ja mukaan tarvitaan kaikki kaupunkilaiset. 1,5 asteen elämä on kampanja, jonka avulla Turku haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä.

On myös hyvä muistaa, että ilmastoystävällinen elämä ei ole luopumista ja kurjuutta, vaan se tuo myös terveyttä ja hyvinvointia elämäämme ja synnyttää parhaimmillaan uutta liiketoimintaa. 

Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

Lisätietoa kampanjasta:  www.turku.fi/ilmasto

Suurempi kädenjälki, pienempi jalanjälki

Turun ammattikorkeakoulu on hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Vuodesta 2025 eteenpäin Turun ammattikorkeakoulu on ilmastopositiivinen toiminnoissaan. Ilmastopositiivisuus tarkoittaa, että toimintamme vähentää maapallon kasvihuonekaasupäästöjä lisäämisen sijasta.

Hiilikädenjälki kertoo, miten tuotamme ratkaisuja kestävyyshaasteisiin sekä koulutamme osaajia, jotka edistävät kestävää kehitystä työelämässä ja yhteiskunnassa. Hiilijalanjälki kattaa hiilijalanjäljen laskennan, päästövähennystoimenpiteet sekä jäljelle jäävien hiilipäästöjen kompensoinnin. 

Kestävän kehityksen osaamista ja projekteja ilmaston hyväksi

Tavoitteemme on, että kaikilla meiltä valmistuneilla on oman erityisalansa liittyvän osaamisen lisäksi vähintään perustiedot kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta mukaan lukien ilmastoasiat. Viime keväänä esimerkiksi järjestettiin Climate Universityn kursseja, joihin Turun AMK oli mukana tekemässä sisältöjä. 

Lupaamme myös itse toimia kuten opetamme. Seuraamme henkilöstömme kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen liittyvän osaamisen kehittymistä vuosittain. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ry:n teettämän selvityksen  mukaan henkilöstöllämme on kiinnostusta, valmiuksia ja ideoita kestävän ja vastuullisen tulevaisuuden edistämiseksi omassa työssään ja korkeakoulun toiminnassa. 

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa olemme mukana noin 50 projektissa, jotka edistävät kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmamme  tavoitteita. Keskeisiä teemoja projekteissa ovat 

  • sähköisen liikkumisen edistäminen
  • uusiutuvan energian tuotanto ja energian säästö
  • kiertotalous
  • vesitalouden muutokset ja puhdas vesi. 

Edistämme ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kehitystä. Tutustu tavoitteeseemme ja sen toteutumiseen www-sivuillamme.