Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.12.2021

Turun AMK mukana Ilmastoyliopisto-verkostossa – kursseja 18 eri korkeakoulussa

Helsingin yliopiston koordinoima Ilmastoyliopisto (Climate University) -verkosto on solminut opetusyhteistyösopimukset 18 korkeakoulukumppanin kesken. Uusien sopimusten myötä suurin osa Suomen korkeakouluopiskelijoista voivat opiskella verkoston ilmasto- ja kestävyysaiheisia kursseja.

Ensimmäiset Ilmastoyliopiston kaikille yhteistyöyliopistojen opiskelijoille avoimet opiskeltavat kurssit alkavat tammikuussa 2022 ja niiden ilmoittautuminen on käynnissä nyt. Eri korkeakoulujen asiantuntijat ovat suunnitelleet kurssien opetussisällöt yhteistyössä. Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskus INAR toimii verkoston hallinnoivana organisaationa.

Kurssien materiaalit ovat kaikille avoimia, mutta opintopisteitä kursseilta suorittaakseen on oltava kirjoilla joko jossain kumppaniyliopistossa tai avoimessa yliopistossa. Kurssit toimivat pääsääntöisesti verkossa, mutta vastuuopettajat tarjoavat etätehtävien lisäksi myös reaaliaikaista opetusta ja arvioivat opiskelijoiden suoritukset.

– Turun ammattikorkeakoulu on mukana näin alkuun kahdella opintojaksolla. Tarjoamme joka kevät Climate change -moduulia, jossa on mukana ilmastonmuutoksen perusteiden kurssi (Climate.now basics) ja kestävyyshaasteiden ratkaisemisen kurssi (Solutions.now). Olemme onnellisia, että opetusyhteistyösopimuksen kautta opiskelijamme voivat myös suorittaa muita verkoston kursseja kätevästi, kertoo tutkimusvastaava Piia Nurmi.

Ensimmäisinä aukeavat Ilmastoyliopiston kurssit ovat:

• Leadership for sustainable change (päävastuussa Helsingin yliopisto)

• SystemsChange.now (Aalto-yliopisto)

• ClimateComms.now / Ilmastoviestintä.nyt (Oulun yliopisto)

Ilmastoyliopiston kurssit sopivat ilmastonmuutos- ja kestävyysaiheesta kiinnostuneille opiskelijoille, opettajille ja jo työelämässä vaikuttaville. Kurssit ovat pääsääntöisesti englanniksi mutta myös käännöksiä suomeksi ja ruotsiksi työstetään.

Turun ammattikorkeakoulun lisäksi muut mukana olevat korkeakoulut ovat Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Haaga-Helian ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Svenska handelshögskolan, Taideyliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto sekä Vaasan yliopisto.

Ilmastoyliopisto (Climate University) on suomalaisten korkeakoulujen verkosto, joka tarjoaa 18 korkeakoulun yhdessä tuottamat kestävyys- ja ilmastokurssit yhdellä sivustolla osoitteessa climateuniversity.fi. Tiedot ilmoittautumisista löytyvät osoitteesta https://blogs.helsinki.fi/climateuniversity/.

Yhteydenotot:

tutkimusvastaava Piia Nurmi, Turun ammattikorkeakoulu
+358 40 3550931
piia.nurmi@turkuamk.fi

yliopistonlehtori Laura Riuttanen, Helsingin yliopisto
+358 50 415 4746 
laura.riuttanen@helsinki.fi

Turun AMK:n ilmastoyliopiston kurssit tarjolla Avoimessa AMK:ssa - ilmoittaudu mukaan nyt

Ilmastonmuutoksen perusteiden kurssi Climate.now basics ja kestävyyshaasteiden ratkaisemisen kurssi Solutions.now ovat tarjolla Avoimen AMK:n kevään tarjonnassa. Tarjolla on myös muita kestävään kehitykseen liittyviä kaikille avoimia kursseja.