Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.2.2022

Kansainvälisen ystävätoiminnan uusi kausi alkaa - tule mukaan ystäväksi ulkomaalaiselle opiskelijalle!

Opiskelijakaupunki Turku -verkoston kansainvälisen ystävätoiminnan kevään 2022 kausi on alkamassa. Ystävätoiminnan tarkoituksena on saattaa yhteen Turussa olevat kansainväliset opiskelijat ja paikalliset asukkaat. Toiminta antaa oivan mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin ja saada kansainvälisiä kokemuksia

Turkulaisissa korkeakouluissa opiskelee ulkomaalaisia vaihto-, tutkinto- ja tohtoriopiskelijoita, joiden kontaktit paikallisiin jäävät usein vähäisiksi. Kansainvälisen ystävätoiminnan kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan tavalliseen suomalaiseen ja turkulaiseen arkeen. Samalla Turun seudun asukkaille tarjoutuu mahdollisuus saada uusia ystäviä ja kansainvälistyä kotikaupungistaan lähtemättä.

Toiminta on kaikille avointa. Osallistujat voivat olla niin yksin eläviä, perheitä, opiskelijoita kuin seniori-ikäisiäkin. Jos yksin mukaan lähteminen jännittää, osallistua voi vaikka kaverin kanssa. Kohtalainen englannin kielen taito riittää – sitä voi helposti parantaa ulkomaalaisen ystävän kanssa!

Yhteinen tekeminen kansainvälisen ystävän kanssa voi olla mitä tahansa kahvihetkistä lenkillä käyntiin tai vaikkapa retki taiteen äärelle museoon. Tarjoamme osallistujille sisäänpääsyn yhteen Turun museoon. Toivomme, että tämä kannustaa ystävyksiä tutustumaan Turkuun helpon yhteisen aktiviteetin merkeissä.

Toimintakausi kestää helmikuusta toukokuuhun

Kevään 2022 kausi kestää helmikuusta toukokuuhun. Toiminta alkaa koronatilanteen ehdoilla järjestettävällä avaustapaamisella 23.2.2022, jolloin ystäväparit saatetaan yhteen. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, joten ystävykset voivat tämän jälkeen tavata toisiaan haluamansa määrän. Toivomme kuitenkin, että osallistujat sitoutuisivat ainakin kuukausittaisiin tapaamisiin.

Ilmoittautuminen