Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.3.2022

Turun AMK ja Turun ammatti-instituutti laajentavat yhteistyötään sosiaali- ja terveysalan opinnoissa

Uusi väyläopintojen kokonaisuus tarjoaa ammatti-instituutin opiskelijoille näköalapaikan korkeakouluopintoihin. Suoritetut opinnot voidaan ottaa osaksi ammattikorkeakoulututkintoa opiskelijan jatkaessa opintojaan.

Turun ammatti-instituutissa syksyllä 2022 opintonsa aloittavilla sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan perustutkinnon ohella Turun ammattikorkeakoulun opintojen parissa. Tavoitteena on kannustaa opiskelijoita jatkamaan opiskelua valitsemallaan alalla ja edistää sitoutumista sosiaali- ja terveysalaan. 

Syksyllä alkaviin väyläopintoihin haetaan motivaatiokirjeellä. Opinnoista kiinnostuneet haastatellaan, ja väyläopintoihin valituista opiskelijoista muodostetaan oma ryhmä.  

Sosiaali- ja terveysalan väyläopinnot sisältävät monimuotoisesti lähiopetusta ja -ohjausta, verkko-opintoja ja itsenäistä opiskelua. Lähiopetus ja -ohjaus toteutuvat pääsääntöisesti ammatti-instituutissa, mutta osa oppitunneista järjestetään ammattikorkeakoulun tiloissa ICT-Cityssä.  

− Turun ammatti-instituutin opiskelijat ovat jo useita vuosia suorittaneet väyläopintoja suppeampia polkuopintoja Turun ammattikorkeakoulussa. Olemme erittäin ylpeitä yhteistyön laajenemisesta ja toivotamme omalta osaltamme ammatti-instituutin väyläopiskelijat lämpimästi tervetulleiksi, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Camilla Laaksonen Turun ammattikorkeakoulusta sanoo.