Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2022

Turun ammattikorkeakoululle kansainvälisen hitsausinsinöörin ja hitsausteknikon hyväksytty koulutushakemus

Kansainvälisen hitsausinsinöörin (International welding engineer IWE) ja hitsausteknikon (international welding technologist IWT) koulutukset soveltuvat hitsattujen rakenteiden suunnittelijoille, alihankinta- ja valmistuksenvalvojille, toimitusvalvojille ja tarkastusviranomaisille sekä tuotanto- ja laatupäälliköille.

Turun ammattikorkeakoulu on saanut luvan tarjota ja toteuttaa kansainvälisen hitsausinsinööri- ja hitsausteknikon koulutukset eli IWE- ja IWT-koulutukset. Koulutukset laajentavat merkittävästi Turun ammattikorkeakoulun osaamista ja hyödyttävät laajasti alueen teollisuuspuolta. 

– Olemme käsitelleet ja tutkineet Varsinais-Suomen ja koko Suomen alueen valmistavan teollisuuden eläköitymislukuja. Niiden valossa alan eläköityminen tulee olemaan merkittävää seuraavien viidentoista vuoden aikana, minkä vuoksi uusien asiantuntijoiden kouluttaminen on elintärkeää. Lisäksi Varsinais-Suomen metalliteollisuuden kasvun ennustetaan olevan voimakasta jo lähitulevaisuudessa, mikä luo paineita kouluttaa alueelle erikoisosaavaa työvoimaa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Mika Lohtander

Koulutussuunnittelu on aloitettu, ja ensimmäinen mahdollisuus koulutukseen on tarkoitus tarjota joko syksyllä 2022 tai keväällä 2023. Maksullinen koulutus on vaativa, ja se on tarkoitettu jo työelämässä oleville ammattilaisille, joilta puuttuu eurooppalaisen hitsausinsinöörin pätevyys. Koulutus järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston ja Koneteknologiakeskuksen kanssa. 

– Yritykset tarvitsevat hitsausinsinöörin pätevyyden aina, kun yritys haluaa myydä tai markkinoida hitsattuja tuotteita. Varsinais-Suomen alueella on ollut valtava osaamispula pätevistä hitsausinsinööreistä ja hitsausteknikoista, sanoo Lohtander. 

Koulutusluvan myöntää Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry., joka toimii kansainvälisen hitsausinsinööriliiton alaisuudessa. 

– Olen iloinen ja onnellinen tästä mahdollisuudesta, jonka Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys on nyt luonut meille ammattikorkeakouluna, sanoo Lohtander.