Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.8.2022

Juha Kääriästä Saaristomeren Suojelija

Turun AMK:n yliopettaja Juha Kääriä on nimitetty Saaristomeren Suojelijaksi. Nimitys on tunnustus Kääriän mittavasta työstä Saaristomeren hyväksi. Nimityksestä päättivät Saaristomeren Suojelurahaston hoitokunta ja Centrum Balticum -säätiön hallitus.

Centrum Balticumin ja Saaristomeren Suojelurahaston tiedote

Kuva: Lassi Lähteenmäki

Saaristomeren Suojelijat kehittävät mahdollisuuksia toimia Saaristomeren paremman tulevaisuuden puolesta yhteistyössä Saaristomeren Suojelurahaston kanssa. He vaikuttavat myös yleiseen asenneilmapiiriin ja päätöksentekoon sekä kannustavat rohkeaan toimintaan Saaristomeren hyväksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio nimitettiin ensimmäisiksi Saaristomeren Suojelijoiksi vuonna 2013. Tämän jälkeen arvonimen ovat saaneet kauppias Hannu Aaltonen ja Forum Marinumin entinen toimitusjohtaja Jaakko Tikka.
 
Kääriä on työskennellyt Turun ammattikorkeakoulussa vesiensuojelun opetus-, tutkimus- ja kehitystehtävissä vuodesta 2004 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli yli 10 vuoden ajan Turun kaupungin vesiensuojelutehtävissä. Kääriällä on lisäksi ollut lukuisia vesiensuojelu- ja kalastusasioihin liittyviä luottamustoimia niin alueellisesti kuin kansallisestikin, hän on muun muassa Suomen vesifoorumin hallituksen jäsen sekä jäsenenä International Water Association -verkostossa. Saaristomeren Suojelurahastossa Kääriä on toiminut hoitokunnan puheenjohtajana vuodesta 2007 alkaen eli rahaston toiminnan alusta asti.

Lue Turun AMK:n Itämerityöstä Talk Kestävä tulevaisuus -lehdestä