Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.12.2022

Valmet ja Turun AMK solmivat kumppanuussopimuksen: projekti- ja koulutusyhteistyötä tiivistetään

Maailman johtavia sellu-, paperi- ja energiateollisuuden prosessi- ja automaatioratkaisuja kehittävä Valmet ja Turun AMK vahvistavat yhteistyötä kumppanuussopimuksella. Yhteistyö käsittää yhteisiä kehittämishankkeita sekä opiskelijoille harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia.

Valmet ja Turun AMK ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Lähinnä konetekniikan insinööriopiskelijoita on ollut harjoittelujaksoilla yrityksessä säännöllisesti. Nyt solmitulla kumppanuussopimuksella tätä systematisoidaan ja laajennetaan.

Yhteistyö koskee Turun AMK:n osaamisaloista lähinnä energia-, kone-, ympäristö- ja kemiantekniikkaa sekä liiketaloutta.

Kumppanuussopimuksessa on kolme osaa:  kesäharjoittelijoita koskeva rekrytointiyhteistyö, tutkimus- ja kehittämisprojektit sekä koulutusyhteistyö. Koulutusyhteistyön puitteissa tarjotaan Valmetin henkilöstölle räätälöityä täydennyskoulutusta ja vastavuoroisesti Valmet osallistuu Turun AMK:n neuvottelukuntatoimintaan ammattikorkeakoulun koulutuksen muotoilussa työelämän vaatimuksiin. 

– Solmittu sopimus on luonnollinen jatkumo aiemmalle yhteistyölle. Sopimus täsmentää ja suunnitelmallistaa yhteistyötä sekä luo selkeästi myös uusia mahdollisuuksia esimerkiksi tutkimus- ja kehitystoimintaan ja ensimmäisiä askeleita ollaan jo ottamassa, toteaa Turun AMK:n Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin koulutusjohtaja Juha Kontio.

– Turun AMK:n osaamista sekä aiempaa yhteistyötä on yrityksessämme arvostettu pitkään. Aika oli hyvä paitsi yhteistyön virallistamiselle sopimuksen muodossa, niin myös yhteistyön sisällön uudistamiselle sopivalla tavalla. Asiakkaamme tarvitsevat aiempaa energiatehokkaampia sekä kokonaan uusia, fossiilivapaita tuotantoratkaisuja ja muun muassa niiden kehittämisessä AMK:n kyvykkyyksistä on hyötyä. Koulutussisältöön voimme tuoda meillä olevaa kokemusta ja käytännön osaamista teollisuudesta, joita voidaan hyödyntää sekä opiskelijoiden että työntekijöidemme koulutuksessa, sanoo Valmetin Raision yksikön paikallisjohtaja Mika Granlund.