Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.9.2023

Opiskelijoiden mielenilmaus Taidekampuksella

Turun ammattikorkeakoulun ja Turun konservatorion opiskelijat valtasivat mielenilmauksena Linnankadun Taidekampuksen. Rauhanomainen mielenilmaus kohdistuu valtioneuvoston esittämiin opiskelijoiden elämään vaikuttaviin säästösuunnitelmiin.

Oppilaitosten johto vastaanotti ala-aulaan kokoontuneet opiskelijat ja kuuli heidän kannanottonsa. Mielenilmaus näkyy ja kuuluu kampuksella. Opiskelu ja muu toiminta jatkuu normaaliin tapaan.

– Opiskelijoiden huoli toimeentulosta on ymmärrettävä. Opiskelijoiden on tärkeää pystyä keskittymään opintoihinsa täysipainoisesti, sanoo Turun AMK:n Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen.

Opiskelijoiden kuormittuneisuus ja mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet hälyttävästi. Riittävä toimeentulo opintojen aikana ja positiivinen tulevaisuuskuva ovat edellytyksiä opintojen etenemiselle ja tavoiteaikaiselle valmistumiselle.

Kansallisesti tavoiteltu koulutustason nosto edellyttää, että erilaisista taustoista tulevien opiskelijoiden on mahdollista osallistua korkeakouluopintoihin.

Yhteiskuntamme tarvitsee entistä enemmän kansainvälisiä asiantuntijoita. Ulkomaisten opiskelijoiden opiskelumahdollisuudet ja opintojen aikainen vahva integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan  ja sitä kautta työllistyminen ovat tärkeitä.