Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.11.2023

Liedon Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Turun AMK:lle yrittäjyysstipendejä

Turun AMK on saanut yrittäjyyteen liittyvän stipendilahjoituksen Liedon Säästöpankkisäätiöltä. Stipendien avulla viisi opiskelijaa voi työllistää itsensä yrittäjänä ensi kesänä.

Liedon Säästöpankkisäätiö lahjoittaa Turun ammattikorkeakoululle noin 30 000 euron yrittäjyyden edistämisstipendin. Summa jaetaan viiden opiskelijan kesken tavoitteena tukea heidän työllistymistään yrittäjinä kesän 2024 aikana.

─ Yrittäjyys on tärkeä osa niitä taitoja, joita Turun AMK:ssa halutaan kouluttaa ja edistää. On hienoa, että Liedon Säästöpankkisäätiö on halunnut tukea näitä tavoitteita, sanoo Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Stipendien avulla opiskelijat saavat mahdollisuuden keskittyä oman yritystoimintansa kehittämiseen kolmen kuukauden ajan. Samalla tuetaan opiskelijoiden työelämävalmiuksia.

Pk-yrityssektori on merkittävä työllistäjä Varsinais-Suomen alueella. Stipendeillä halutaan kannustaa opiskelijoita perustamaan lisää pieniä yrityksiä alueelle.

Liedon Säästöpankkisäätiön toimitusjohtaja Jouni Niuron mukaan säätiö pyrkii olemaan laajasti mukana vahvistamassa Turun talousalueen kehitystä entistäkin vetovoimaisemmaksi alueeksi. 

─ Liedon Säästöpankkisäätiö edistää toiminnallaan etenkin Varsinais-Suomen elinvoimaisuutta. Haluamme olla mukana auttamassa Turun alueen oppilaitoksia yrittäjyyteen ja yrittäjäystävälliseen toimintaan liittyvissä hankkeissa, Niuro sanoo.

Saajat valikoituvat kilpailulla

Stipendin saajat valikoituvat tammi-helmikuussa Turun AMK:ssa järjestettävän yrittäjyyskilpailun kautta. Kilpailu on avoin kaikille Turun AMK:n opiskelijoille. Kilpailussa pidetään myyntipuhe eli pitchaus omasta bisnesideasta tv-ohjelma Leijonan luolan henkiselle paneelille.

─ Bisnesidean ei tarvitse olla valmis. Stipendillä voi myös kehittää ideaansa ja käynnistellä yritystoimintaa. Tärkeää on kuitenkin, että idealla on selkeä aihio, tavoitteet ja kohderyhmä. Idea voi liittyä esimerkiksi vihreään talouteen, digitaaliseen markkinointiin ja myyntiin tai saavutettavuusasioihin, kertoo Yrittäjyys ja myynti -osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander.

Hän muistuttaa, että Turun AMK:lla on vahva kokemus erilaisten yrittäjyyskilpailuiden järjestämisestä.

Mentoreilta tukea ja apua

Opiskelijat saavat taakseen mentorointia Turun AMK:n BusinessClubin yrittäjätaustaisilta asiantuntijoilta. BusinessClubista saa apua suunnitelman vahvistamiseen sekä idean tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen. 

Stipendin saaneiden opiskelijoiden yrittäjyystoiminta opinnollistetaan siten, että he kerryttävät itselleen samalla opintopisteitä.

─ Toivon, että opiskelijat lähtevät rohkeasti liikkeelle ideoiden kanssa. Jos miettii, onkohan tämä vähän hullu idea, niin hyvä, heti vain mukaan tähän kilpailuun! Kannattaa luottaa itseensä, Kallio-Gerlander rohkaisee.

Lisätiedot: 

Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila, p. 050 598 5761, vesa.taatila@turkuamk.fi

Turun AMK:n Yrittäjyys ja myynti -osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander, p. 044 907 4981, jaana.kallio-gerlander@turkuamk.fi