Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.11.2023

Turun AMK:n tutkintokoulutuksia Loimaalla ensi vuonna

Turun ammattikorkeakoulu toteuttaa syksyllä 2024 alkavat suomenkieliset sosionomi (AMK)- ja tradenomi(AMK) -koulutukset Loimaalla.

Koulutukset kestävät kaksi vuotta ja ne toteutetaan yhteistyössä Loimaan evankelisen kansanopiston kanssa Maakunta työllistää -hankkeen rahoituksella. Koulutukset on suunnattu ulkomailla korkeakoulututkinnon tai soveltuvia korkeakouluopintoja suorittaneille.

Hakijoilta edellytetään riittävää suomen kielen osaamista. Opetuksessa keskitytään selkeän kielen käyttöön ja opiskelijoiden suomen kielen tason huomiointiin. Opetus myös räätälöidään yhdessä kummiyritysten kanssa ja sopeutetaan maahanmuuttajien erityistarpeisiin. Suuri osa opiskelusta toteutuu kummiyrityksissä, joita nyt haetaan koko maakunnan alueelta. Hakuaika koulutuksiin on maaliskuussa 2024 ja opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan toukokuussa.

ESR-rahoitteisessa Maakunta työllistää -hankkeessa kehitetään yhdessä yritysten kanssa uudenlainen toimintamalli Suomeen muuttaneiden korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaamisen päivittämiseksi ja työllistymisen edistämiseksi.

Kehittämishanke tukee Turun AMK:n maakuntakampusmallia, jonka taustalla ovat seutukaupunkien ja koko Varsinais-Suomen alueen akuutit tarpeet liittyen työvoimapulan ratkaisemiseen, koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) edistämiseen.