Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.12.2023

Kiitos vauhdikkaasta vuodesta 2023

Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme vauhdikkaasta vuodesta 2023. Kansallinen kehitys on hidastunut joillain aloilla maailman melskeiden johdosta, mutta vielä muutokset eivät näy merkittävissä määrin Turun ammattikorkeakoulun toimintaedellytyksissä.

Kova osaaja- ja osaamistarve näyttäisi edelleen kulkevan Varsinais-Suomen punaisena lankana. Siihen koetamme parhaamme mukaan vastata, jokainen valmistunut ja projekti kerrallaan.

Turun ammattikorkeakoululle vuosi 2023 tulee näyttäytymään monella tavalla ennätysvuotena. Meiltä tulee valmistumaan ennätysmäärä tulevaisuuden tekijöitä alueemme työelämään. Olemme tehneet enemmän tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita kuin koskaan aiemmin, ja samalla ne ovat olleet aiempaa läheisemmin linkitettyjä alueemme työelämäorganisaatioiden tarpeisiin. Opiskelijamme ja henkilöstömme ovat olleet tyytyväisempiä kuin aiemmin, mikä kertoo hyvää pitkän tähtäimen kehittymisnäkymistä.

Turun ammattikorkeakoulu on olemassa vain alueen ja sillä toimivien organisaatioiden menestyksen tukemiseksi. Olemme määritelleet strategiseksi tavoitetilaksemme olla vaikuttava työelämän korkeakoulu. Tulemme jatkossa tekemään aiempaakin enemmän töitä auttaaksemme vihreän talouden, hyvän elämän ja hybridityöskentelyn kehittymisessä sekä Varsinais-Suomessa että laajemmin Itämeren alueella.

Kumppanuus on meille kaiken keskiössä oleva tekemisen tapa, joka tuo lisäarvoa oppimiseemme, tutkimukseemme ja kehittämiseemme. Tulemme olemaan Varsinais-Suomen työelämän tukena yhdessä alueen muiden oppilaitosten kanssa. Pyrimme siihen, että kumppanimme Suomessa ja maailmalla tuntevat meidät tuloksellisesta asiantuntemuksestamme. Haluamme olla luottamuksen arvoisia.

Tulevaisuus näyttää tällä hetkellä sekä synkemmältä että hämärämmältä kuin vuosi sitten. Samaan aikaan uskon kuitenkin vahvasti, että osaaminen on keskeinen työkalu, jolla pystymme laman ja muut työelämän riesat kukistamaan. Kun vielä osaamme yhdessä ja tuemme toisiamme kohti parempaa tulevaisuutta, pystymme kääntämään putoavat kehityskäyrät taas koillisen suuntaan ja alueen volyymin yhteentoista. Siinä työssä on ilo olla mukana kumppaneidemme kanssa.

Oikein suuret kiitokset kaikille vuodesta 2023. Erinomaisen rauhallista juhla-aikaa ja vielä parempaa vuotta 2024.

Vesa Taatila, rehtori

Joululahjoitus nuorten hyvinvoinnin hyväksi

Paperisten joulukorttien sijaan teimme joululahjoituksen nuorten aikuisten kohtaamispaikka Tsempparille. Tsemppari tarjoaa mielen hyvinvointia tukevia palveluita nuorille aikuisille. Konkreettinen ja saajaalleen maksuton tuki ohjautuu juuri sinne, missä sille on eniten tarvetta.  

Meillä Turun AMK:ssa on yli 12 000 syytä pitää huolta nuorten aikuisten hyvinvoinnista. Opiskelijoidemme jaksamisesta huolehtii laaja ja monialainen asiantuntijoiden joukko. Kuvassa joukosta mukana opintokuraattorimme Sari Seppä sekä Henna Helin ja Noora Läntinen Opiskelijakunta TUO:n hallituksesta.  

Joulukorttikuva.jpg