Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.12.2023

Tuetun opiskelijaruokailun jatkumiselle Salossa etsitään ratkaisua yhteistyössä

Salo IoT Campuksen ravintolapalvelujen tarjoaja vaihtuu maaliskuun alussa. Muutoksen myötä tuettu opiskelijaruokailu uhkaa loppua.

– Turun AMK:n saatua tiedon muutoksesta, tuetun opiskelijaruokailun järjestämiselle Salon kampuksella jatkossakin on pyritty löytämään toimintamallia tiiviissä yhteistyössä Salo IoT Campuksen sekä Salon kaupungin kanssa. Uskomme, että ratkaisu tulee löytymään hyvissä ajoin ennen muutosta, kertoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Myös Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO on ilmaissut voimakkaan huolensa opiskelijoiden ruokailupalveluiden saatavuudesta. He ovat olleet asian suhteen aktiivisia ja pyrkineet auttamaan ratkaisun etsimisessä.

Turun AMK:n tavoitteena on lähivuosina lisätä tasaisesti Salon kampuksen opiskelijamääriä sekä tulevien sosiaali- ja terveysalan lisäaloituspaikkojen että kansainvälisten opiskelijoiden kasvun kohdistuessa juuri Saloon.

Salon sijainti Turun ja Helsingin välissä tekee sen houkuttelevaksi opiskelukohteeksi molempien maakuntien hakijoille.  Kansainväliset opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä Salon kampuksen rauhalliseen ja joustavaan oppimisympäristöön.

Turun ammattikorkeakoululla oli joulukuun alussa 747 Salon kampukselle rekisteröitynyttä opiskelijaa. Osa näistä opiskelijoista suorittaa monimuoto-opintoja eikä näin ollen käy kampuksella päivittäin.

Salo IoT Campus ja ravintola Factory ovat allekirjoittaneet sopimuksen ravintola- ja kahvilapalveluista. Uudistuksen yhteydessä ravintolan tilat myös remontoidaan täysin. Remontin myötä ravintolapalvelut keskitetään Kuutio-rakennukseen, nykyisen kahvilan paikalle.