Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.12.2023

Hae yrittäjyysstipendiä – työllistä itsesi ensi kesänä yrittäjänä

Kaikilla Turun AMK:n opiskelijoilla on nyt mahdollisuus hakea yrittäjyysstipendiä ensi kesäksi. Stipendin saajat valikoituvat yrittäjyyskilpailun kautta.

Miltä kuulostaisi mahdollisuus työllistää itsensä yrittäjänä ensi kesän ajan? Nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen ja tarjota omaa bisnesideaa yrittäjyyskilpailuun. Parhaimmat ideat palkitaan stipendeillä.

Liedon Säästöpankkisäätiö on lahjoittanut Turun ammattikorkeakoululle noin 30 000 euron yrittäjyyden edistämisstipendin. Summa jaetaan viiden opiskelijan kesken tavoitteena tukea heidän työllistymistään yrittäjinä kesän 2024 aikana.

Stipendien avulla opiskelijat saavat mahdollisuuden keskittyä oman yritystoimintansa kehittämiseen kolmen kuukauden ajan. Samalla tuetaan opiskelijoiden työelämävalmiuksia ja kerrytetään opintopisteitä.

Saajat valikoituvat kilpailulla

Stipendin saajat valikoituvat tammi-helmikuussa Turun AMK:ssa järjestettävän yrittäjyyskilpailun kautta. Kilpailu on avoin kaikille Turun AMK:n opiskelijoille. Kilpailussa pidetään myyntipuhe eli pitchaus omasta bisnesideasta Leijonan luola -henkiselle paneelille.

Hakemusten perusteella valitaan opiskelijat, jotka pääsevät pitchaamaan ideansa stipendien saajista päättävälle raadille.

─ Bisnesidean ei tarvitse olla valmis. Stipendillä voi myös kehittää ideaansa ja käynnistellä yritystoimintaa. Tärkeää on kuitenkin, että idealla on selkeä aihio, tavoitteet ja kohderyhmä. Idea voi liittyä esimerkiksi vihreään talouteen, digitaaliseen markkinointiin ja myyntiin tai saavutettavuusasioihin, kertoo Yrittäjyys ja myynti -osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander.

Hän toivoo, että kisaan tulisi myös yhteisiä liikeideoita eri alojen edustajilta.

Mentoreilta tukea ja apua

Opiskelijat saavat taakseen mentorointia Turun AMK:n BusinessClubin yrittäjätaustaisilta asiantuntijoilta. BusinessClubista saa apua suunnitelman vahvistamiseen sekä idean tuotteistamiseen ja kaupallistamiseen. 

─ Toivon, että opiskelijat lähtevät rohkeasti liikkeelle ideoiden kanssa. Jos miettii, onkohan tämä vähän hullu idea, niin hyvä, heti vain mukaan tähän kilpailuun! Kannattaa luottaa itseensä, Kallio-Gerlander rohkaisee.

Stipendin saaneiden opiskelijoiden yrittäjyystoiminta opinnollistetaan siten, että he kerryttävät itselleen samalla opintopisteitä.

Liedon Säästöpankin lahjoittamat yrittäjän kesästipendit annetaan ajalle 15.5.─15.8.2024. Stipendi on reilu 5000 euroa per opiskelija. Stipendit ovat haettavana viidelle yrittäjälle tai yrittäjyyttä suunnittelevalle Turun ammattikorkeakoulun opiskelijalle. 

Stipendien jakokriteerit

Neljä stipendeistä on haettavissa seuraavasti: kuvaile liikeideasi ja valmiuttasi toteuttaa liikeidea menestyksekkäästi. Laadi suunnitelma, miten hyödynnät stipendin oman yritystoimintasi edistämiseksi kesällä 2024. Liitä hakemukseen yhteystietosi. Lähetä hakemuksesi 31.1.2024 mennessä.

Yhden stipendin saa Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) -kilpailussa 31.1.2024 korkeimmat pisteet saanut Turun ammattikorkeakoulun opiskelija.

Yrittäjän kesästipendillä tehtävästä työstä on mahdollista saada 15 opintopistettä.

Kaikki stipendin saajat laativat kesästipendillä toteuttamastaan työstä portfoliomaisen loppuraportin Turun ammattikorkeakoululle ja Liedon Säästöpankkisäätiölle. Kesästipendin saavat opiskelijat sitoutuvat tuomaan Liedon Säästöpankkisäätiön rahoituksen esille yritystoiminnassaan.

Hae stipendiä

Stipendiä voi hakea lähettämällä hakemuksen liikeideastaan. Lähetä hakemuksesi 31.1.2024 mennessä.