Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.1.2024

Hakijamäärät englanninkielisiin koulutuksiin normalisoituneet ennätysvuosista.

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku on päättynyt. Haussa olivat nyt englanninkieliset tutkintokoulutukset. Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yksitoista hakukohdetta.

Turun ammattikorkeakoulun hakukohteista kuusi oli Bachelor-koulutuksia eli ammattikorkeakoulututkintoon johtavia ja viisi Master-koulutuksia eli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia. Aloituspaikkoja haussa olleissa koulutuksissa oli yhteensä 170.

Hakijoita Turun ammattikorkeakoulun koulutuksiin oli alustavasti yhteensä 4400. Lopullinen hakijamäärä täsmentyy opiskelijavalinnan edetessä, kun esimerkiksi tuplahakemukset poistetaan. Suosituimmat hakukohteet olivat edellisvuoden tapaan liiketalouden Bachelor of Business Administration, tietotekniikan Bachelor of Engineering, Information and Communications Technology sekä sosiaalialan Bachelor of Social Services, Early Childhood Education.

Hakijamäärät ammattikorkeakoulujen englanninkielisiin koulutuksiin laskivat valtakunnallisesti verrattuna vuoteen 2023. Myös Turun AMK:n hakijamäärät olivat pienemmät kuin edellisvuonna kaikissa hakukohteissa, jotka olivat mukana molempina vuosina. Turun ammattikorkeakoulun Bachelor-hakukohteissa ei tänä vuonna ole käytössä ammattikorkeakoulujen yhteistä International UAS Exam -valintakoetta vaan opiskelijavalinnat tehdään YO-todistuksen tai kansainvälisen SAT-testin perusteella. Master-hakukohteissa valintatapana on edelleen todistusvalinta AMK-tutkinnon perusteella, mutta ei valintakoetta. Sen tilalle niissä on otettu käyttöön hakijoiden kielellisiä ja matemaattisia taitoja sekä analyyttistä päättelykykyä mittaava kansainvälinen GMAT- tai GRE-testi valintatapana. Nämä muutokset saattavat osaltaan selittää pudonneita hakijamääriä viime vuoteen verrattuna.

Vuodesta 2022 alkaen ammattikorkeakoulujen hakijamäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa tähän saakka. Kevään 2022 yhteishaussa otettiin käyttöön International UAS Exam -etävalintakoe. Lisäksi vuonna 2022 voimaan tulleen asetuksen mukaan Suomeen opiskelemaan päässyt opiskelija saa oleskeluluvan koko opintojen ajaksi. Etävalintakokeen ja oleskelulupamuutoksen tuottamista lieveilmiöistä on käyty julkisuudessa keskustelua.

Nyt päättyneen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan toukokuun lopussa.