Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.2.2024

DemoDay esitteli lukiolaisille korkeakouluopintoja

Torstaina 8.2. järjestetty DemoDay antoi ensimmäisen vuoden lukiolaisille maistiaisia tekniikan, luonnontieteen ja terveyden alojen korkeakouluopinnoista.

Lukio-opiskelijat saivat päivän aikana tutustua Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian tekniikan alan erilaisiin laboratorio- ja tutkimustiloihin demo-työpajojen muodossa. Tapahtuman tavoitteena on innostaa lukiolaisia tekniikan, luonnontieteen ja terveyden alan opintoihin.

Päivään ilmoittautui mukaan yli 1300 lukiolaista Turusta ja ympäristökunnista. Erilaisia demoja tapahtumassa oli 70, joiden joukossa muun muassa robotiikkaa, minisatelliitteja, toimintaan tutustuminen, laivasimulaattori, kiertotaloutta ja kasvien kemiaa. Jokainen lukiolainen osallistui kahteen itse valitsemaansa demoon.

DemoDay sai alkunsa vuonna 2022.Tänä vuonna Teknologiakampus-verkoston korkeakoulut toteuttivat DemoDay-tapahtuman yhteistyössä STEAM Turun kanssa. Teknologiakampus Turku edistää korkeakoulujen tekniikan koulutusta ja tutkimusta sekä yhdistää niiden voimavarat tukemaan alueen yritysten tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa.​ STEAM Turku -hankkeen tavoitteena on luoda Turun kaupunkiin uusi koulutuksen toimintamalli, joka vahvistaa luonnontieteen ja tekniikan alojen vetovoimaa.

 Kuva, joka sisältää kohteen teksti, Fontti, Grafiikka, graafinen suunnittelu

Kuvaus luotu automaattisesti