Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.2.2024

Opiskelijalähettiläisiin on helppo samaistua: kevään 2024 vierailut varattavissa

Turun AMK:n opiskelijalähettiläät tuovat toisen asteen ja korkeakoulun lähemmäksi toisiaan. Opiskelijalähettiläät vierailevat aktiivisesti toisen asteen oppilaitoksissa. Läsnäesittelyjen lisäksi opiskelijalähettiläät ovat järjestäneet lukuisia verkkotapaamisia.

Opiskelijalähettiläille riittää kysyntää

Turun AMK:n opiskelijalähettiläät ovat olleet kiireisiä: vuonna 2023 järjestettiin yli 40 vierailua. Vuoden 2024 varauskalenteri näyttää myös hyvältä. Lähettiläät ovat vastaanottaneet jo yli 20 varausta keväälle.

Turun AMK:n pakettiauto on huristellut pitkin maanteitä – lähettiläät ovat vierailleet monissa oppilaitoksissa Varsinais-Suomen alueella ja esimerkiksi varuskunnissa. Lisäksi etävierailuja on järjestetty muun muassa Pohjanmaalle, pääkaupunkiseudulle ja jopa Enontekiölle saakka.  

Opiskelijalähettiläiden tehtävä ei ole yksinkertaisemmasta päästä. Lähettiläät toimivat Turun AMK:n kasvoina. He esittelevät korkeakoulun tarjontaa, kampuskulttuuria ja koulutuksia.

Läsnä- ja verkkovierailujen avulla lähettiläät tarjoavat henkilökohtaisia näkökulmia opiskeluelämän eri osa-alueisiin ja vastaavat toisen asteen opiskelijoiden erityisiin kiinnostuksen kohteisiin ja mahdollisiin huolenaiheisiin.

Monille nuorille korkeakouluopiskelu voi olla melko tuntematon asia. Turun AMK:n opiskelijalähettiläillä on ratkaiseva rooli mahdollisten huolien lievittämisessä ja koulutukseen hakemisen motivoinnissa. He jakavat omia kokemuksiaan, antavat käytännön neuvoja ja viestivät Turun AMK:n yhteisöllisyydestä. 

Kouluvierailut ovat saaneet paljon kiitosta sekä toisen asteen oppilailta että opinto-ohjaajilta. Palautteen mukaan nykyisten opiskelijoiden samaistuttavat esitykset auttavat ymmärtämään paremmin, mitä korkeakouluopiskelulta voi odottaa.

Miten varata opiskelijalähettilään kouluvierailu?

Voit varata opiskelijalähettilään oppilaitokseesi kertomaan omasta koulutusalastaan ja opiskelustaan Turun ammattikorkeakoulussa. Tee varaus alla olevalla lomakkeella. 

Vierailu voi toteutua etäyhteydellä tai paikan päällä. 

 

 

Hakijan päivä 15.3.2024

Tervetuloa tutustumaan Turun korkeakouluihin 15.3.2024!

Kevään II yhteishaku

Turun AMK:n koulutukset kevään toisessa yhteishaussa 13.3. – 27.3.2024