Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.3.2024

Turun AMK vahvistaa kansainvälistä verkostoyhteistyötään Euroopassa

Turun AMK on liittynyt kansainväliseen EURASHE-verkostoon, joka on ammatillisen korkeakoulutuksen yhdistys.

Vuonna 1990 perustettu EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education) edistää ammatillista korkeakoulutusta. Verkostolla on kolme päätavoitetta:

  • edistää ammatillisen korkeakoulutuksen etuja kansallisesti ja Euroopassa
  • tehdä kansainvälistä yhteistyötä koulutuksen kehittämiseksi
  • edistää jäsenkorkeakoulujensa kansainvälistymistä. 

Viime vuonna Turun AMK liittyi myös European University for Academic Continuing Education (EU.ACE) -konsortioon. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä eurooppalaisten korkeakoulujen kanssa jatkuvassa oppimisessa eli esimerkiksi täydennyskoulutuksessa. 

– On ilo tulla hyväksytyksi EURASHE:n jäseneksi. Verkosto on tehnyt erinomaista työtä eurooppalaisen korkeakoulutuksen paremman tulevaisuuden eteen. Uskon vahvasti, että yhteistyössä EURASHE:n ja EU.ACE:n avulla Turun AMK voi muuttaa jatkuvan oppimisen suuntaa, Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila sanoo.

– Olen iloinen, että Turun ammattikorkeakoulusta on tullut EURASHE:n jäsen. Odotan erityisesti yhteistyötä jatkuvassa oppimisessa, jossa Turun AMK:lla ja EU.ACE-allianssilla on paljon annettavaa, sanoo EURASHE:n puheenjohtaja Hannes Raffaseder.

EURASHE:lla on yli 60 jäsentä sekä Euroopassa että muissa maanosissa. Mukana on ammattikorkeakouluja ja muita ammatillisen korkeakoulutuksen organisaatioita. Turun AMK:n lisäksi verkostoon kuuluvat Suomesta Metropolia ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Lue lisää EURASHE-verkostosta sen nettisivuilta.

Lue lisää EU.ACE-verkostosta sen nettisivuilta.