Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.3.2024

Suomalainen korkeakoulutus kiinnostaa Brasiliassa asti

Laaja joukko brasilialaisten korkeakoulujen johtoa saapuu Turkuun tutustumaan suomalaiseen korkeakoulutukseen ja Turun alueen korkeakouluihin. Turun ammattikorkeakoulun isännöimä Rectors' Forum: Brazil–Finland-tapahtuma 25.–29.3. tuo Turkuun arvovaltaisia koulutusalan vieraita.

Tapahtumaan osallistuu mm. 30 rehtoria brasilialaisista korkeakouluista, korkeakoulutuksen valtiosihteeri Alexandre Brasil Carvalho da Fonseca Brasilian opetusministeriöstä sekä CAPESin kansainvälisten suhteiden johtaja Rui Opperman. CAPES on Brasilian valtion virasto, joka myöntää stipendejä jatko-opiskelijoille yliopistoissa Brasiliassa ja ulkomailla. Tapahtuman avaa Brasilian suurlähettiläs Luís Antonio Balduino Carneiro. Opetusneuvos Kaisu-Maria Piiroinen Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöstä toivottaa vieraat tervetulleeksi Suomeen.

– Brasilian kasvava korkeakoululaitos tuo suomalaisille kumppaneille merkittäviä uusia mahdollisuuksia tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön rakentamisessa. Monet suomalaiset korkeakoulut ovat tehneet jo vuosia hyvää yhteistyötä brasilialaisten organisaatioiden kanssa ja nyt toimintaa koetetaan saada nousemaan uudelle tasolle, sanoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.  

Suomen koulutus- ja tutkimusjärjestelmän esittelyä ja yhteistyömahdollisuuksia

Brasilialaisille vieraille esitellään laajasti Suomen koulutus- sekä tutkimus- ja innovaatiojärjestelmän tuomia mahdollisuuksia kahdenväliseen yhteistyöhön. Vastaavasti brasilialaiset asiantuntijat kertovat nopeasti kasvavan maan tarpeista ja strategisista tavoitteista. Suomalainen koulutusosaaminen sekä vihreä talous ja digitalisaatio-osaaminen ovat tapahtumassa vahvasti esillä. Suomalainen terveydenhuolto on myös kiinnostanut vieraita jo etukäteen.

Tapahtuma tarjoaa molempien maiden korkeakoulujen johdolle mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja tutkia yhteistyömahdollisuuksia. Puheenvuorojen ja verkostoitumisen lisäksi ohjelma sisältää tutustumista Turun AMK:n Kupittaan kampukseen, oppimisympäristöihin ja laboratorioihin. 

Viisipäiväisen tapahtuman ohjelmasta kolme päivää on Turussa, jonka jälkeen vieraiden matka jatkuu Helsinkiin tutustumaan Metropolia ammattikorkeakouluun ja Helsingin yliopistoon. 

Yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat GCUB (Brasilian yliopistojen kansainvälisen yhteistyön ryhmä), Brasilian ulkoministeriö, Brasilian opetusministeriö, Brasilian suurlähetystö Helsingissä, Institute Guimarães Rosa, Business Finland, Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia, Turun kaupunki, Business Finland, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry. ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry.