Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.3.2024

Yli 15 000 hakijaa tavoitteli opiskelupaikkaa Turun ammattikorkeakoulussa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi 27.3. Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yhteensä 2062 opiskelupaikkaa tekniikan, liiketalouden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä kulttuurin aloilta.

Turun ammattikorkeakoulu oli hakijamäärältään kolmanneksi suurin ammattikorkeakouluista. Kaikkiaan hakijoita oli kevään toisessa yhteishaussa valtakunnallisesti yli 140 000.

Turun AMK:ssa oli hakukohteita yhteensä 70, joista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on 48 ja Master- eli ylempään AMK-tutkintoon johtavia 22.

Eniten hakijoita AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa oli liiketalouden tradenomi (AMK) ja sosionomi (AMK) koulutuksiin. Vetovoimaisin hakukohde oli puolestaan hammasteknikko (AMK) koulutus, jossaensisijaisia hakijoita oli yli 11 yhtä aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin Turun AMK:ssa tänä vuonna oli sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus.

AMK-tutkinnon voi suorittaa koulutuksen mukaisesti joko päivätoteutuksena, joustavasti työn ohessa monimuotokoulutuksessa tai pääsääntöisesti verkossa opiskellen verkko-opintoina. Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot eli Master-tutkinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa tai kokonaan verkossa.

AMK-tutkinnoissa pääosa valinnoista tehdään ylioppilaiden ja ammatillisen perustutkinnon todistusvalinnoilla sekä AMK-valintakokeella. YAMK-koulutuksissa pääosaan hakukohteista valinnat tehdään AMK-tutkinnon keskiarvolla tai valintatehtävän perusteella.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan toukokuussa ja muut valinnat heinäkuun alussa. Opinnot nyt yhteishaussa mukana olevissa koulutuksissa alkavat elo-syyskuussa 2024.

Valtakunnalliset yhteishaun tulokset