Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.4.2015
Yhteishaku 2015, #omavalinta

Turun AMK kiinnosti hakijoita kevään yhteishaussa

Eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa oli 154 500 hakijaa. Hakijoista 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon. Turun ammattikorkeakouluun hakeneita oli yhteensä 14821. Ensisijaisia hakijoita Turun ammattikorkeakouluun oli kuudenneksi eniten valtakunnallisesti.

Tämän vuoden hakijamäärää ei voi suoraan verrata edelliseen vuoteen, sillä aiemmin yliopistoihin oli oma yhteishakunsa ja ammattikorkeakouluihin neljä erillistä yhteishakua. Turun ammattikorkeakoulussa oli keväällä tarjolla yhteensä 60 hakukohdetta, mukana kuusi englanninkielistä koulutusta ja 15 ylempää AMK tutkintoa.

”Olen iloinen, että hakijat kokivat Turun AMK:n tänäkin vuonna kiinnostavana opiskelupaikkana, erityisen iloinen olen, että hakijat löysivät myös meille uuden hammasteknikkokoulutuksen.” sanoo Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Ensimmäistä kertaa haettavissa olleeseen hammasteknikkokoulutukseen hakijoita oli 690. Aloituspaikkoja koulutuksessa on 25. Eniten hakemuksia, 2022 kappaletta, lähetettiin liiketalouden tradenomikoulutuksen päivätoteutukseen Turussa. Useissa tutkinnoissa Turun ammattikorkeakoulussa oli mahdollisuus hakea joko päivä- tai monimuotototeutukseen, jossa opiskelu on mahdollista esimerkiksi työn ohella.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat jatkuvat myöhemmin järjestettävillä valintakokeilla. Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan heinäkuun alussa. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7. klo 15 mennessä.