Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.5.2015

Sosiaali- ja terveysalan erillishaku 4.-18.5.2015

Sosiaali- ja terveysalalla erillishaussa voit hakea uutta tutkinto-oikeutta saman alan tutkintoon siinä tapauksessa, että haluat suorittaa uuden tutkinnon samalla alalla. Sosionomi (AMK) voi suorittaa varhaiskasvatuksen pätevyyden ja sairaanhoitaja (AMK) hankkia terveydenhoitajan pätevyyden.

Terveydenhoitajaksi

Hakijalla tulee olla suoritettuna 3.5.2015 mennessä suomalainen sairaanhoitaja (AMK) -tutkinto. Työkokemusta valmistumisen jälkeen ei edellytetä. Jos hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, karsinta tapahtuu sairaanhoitajan (AMK) tutkintotodistuksen numeeristen arvosanojen keskiarvon perusteella.

Opintojen laajuus on 60 op ja suoritusaika 1,5-2 vuotta. Opiskelijoita voidaan valita viisi syksyllä 2015 alkavaan koulutukseen sekä Saloon että Turkuun.

Varhaiskasvatuksen opintoihin

Varhaiskasvatuksen opinnot antaa kelpoisuuden toimia lastentarhanopettajana. Hakijalla on oltava suoritettuna suomalainen sosionomi (AMK) -tutkinto 3.5.2015 mennessä. Vastaava ulkomailla suoritettu tutkinto arvioidaan tapauskohtaisesti.

Aloituspaikkoja on viisi. Opiskelu kestää 1,5-2 vuotta, laajuus on 85 opintopistettä.

Työkokemusta valmistumisen jälkeen ei edellytetä, mutta työkokemuksen määrä varhaiskasvatuksessa on karsiva tekijä, jos hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Karsivana kriteerinä tämän jälkeen mahdollisessa tasapistetilanteessa käytetään sosionomitutkinnon todistuksen numeeristen arvosanojen keskiarvoa.