Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.12.2015

Korkeakoulujen kehittämisyhteistyötä Turun AMK:n ja Astonin yliopiston kesken

Kaksivuotisessa QAEMP-projektissa (Cooperation and Innovation for Good Practices) kehitetään yhteisöllinen ja helppokäyttöinen arviointiprosessimalli korkeakoulujen omia laadunvarmistuksen ja -hallinnan menetelmiä tukemaan.

Kahdeksasta eurooppalaisesta korkeakoulusta koostuva projektikonsortio toteuttaa CDIO-mallin pohjalta mittariston itsearviointiin. Mittaristo toimii projektissa ristiinarvioinnin pohjatyökaluna.

Kukin kahdeksasta korkeakoulusta on nyt toteuttanut itsearvioinnin, ja yliopistot on näiden tulosten perusteella ryhmitelty ristiinarviointipareiksi.

Turun ammattikorkeakoulun ristiinarviointipari on Astonin yliopisto Englannista. Molemmissa korkeakouluissa CDIO-lähestymistapa on koulutuksen kehittämisessä keskeisessä roolissa, joten tilaisuus on molempia osapuolia hyödyttävää ja erittäin mielenkiintoista.

Aloitus Birminghamissa, jatkoa Turussa

Ristiinarvioinnit aloitettiin Birminghamissa, Astonin yliopistossa, joulukuun alussa. Arvioitavana olivat sekä Astonin itsearviointia että myös Turun AMK:n ICT-yksikön laatima oma itsearviointi.

Ristiinarviointia jatkettiin 17.12., kun Astonin edustajat aloittivat vastavierailunsa Turun kampukselle. ICT-Cityssä he tekevät samanlaisen ristiinarvioinnin raportointeineen, kuin Turun ammattikorkeakoulun ICT-yksikkö teki heille Astonissa.

Ensimmäisenä kyläilypäivänään vieraamme tutustuivat mm. Turku Game Labiin. Siellä tiloja ja toimintaa heille esittelivät opiskelijat, jotka kertoivat mm. kehitteillä olevasta, fysioterapiaan liittyvästä, pelistä.