Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.3.2016

Työnantaja – kehitä henkilöstöäsi ylemmän AMK-tutkinnon avulla

Tutkintoon johtavasta koulutustarjonnasta löytyy monia koulutuksia sekä nuorille että aikuisille. Alemman ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen ja kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen on mahdollista suorittaa ylempi AMK-tutkinto.

Yksi haettavana olevista ylemmän AMK:n koulutuksista on liiketoiminnan kehittämisen koulutus. Koulutus on suunnattu tradenomeille ja siinä painottuvat johtamisosaaminen ja liiketoiminnan kehittämisosaaminen.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

- Koulutukseen voi hakea, kun on suorittanut tradenomin tai muun korkeakoulututkinnon, jossa tai jonka lisäksi on suoritettuna liiketalouden opintoja vähintään 40 opintopistettä. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta hakukelpoisuuden antavan tutkinnon suorittamisen jälkeen, toteaa yliopettaja Eija Koivisto Turun ammattikorkeakoulusta.

Opintojen suunniteltu kesto on 2,5 vuotta ja opinnot on tarkoitettu suoritettavaksi työn ohessa. Opiskelu toteutetaan monimuotoisena.

- Lähiopetusta meillä on keskimäärin kahtena arkipäivänä kuukaudessa. Opiskelussa korostuvat yhteisöllisyys ja tiimityö, miettii Koivisto.

Opiskelija laatii opiskelun alkuvaiheessa henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS), joka liittyy tiiviisti opinnäytetyön toteuttamiseen.

Jami Riihihuhta toteaa opiskelun olleen monipuolista ja haastavaa

Tradenomiksi valmistumisen jälkeen Jami Riihihuhdalla oli jo valmiina ajatus, että muutaman vuoden kuluttua hän hakisi opiskelemaan ylempää korkeakoulututkintoa.

-    Sopivassa elämäntilanteessa hain ja pääsin opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun. Opiskelun tavoitteeksi asetin oman ammattitaidon kasvattamisen ja perheyrityksen kehittämisen, Riihihuhta toteaa.

Opinnot Turun AMK:ssa olivat Riihihuhdan mielestä monipuolisia ja haastavia:

-    Opintojen suoritustapa oli minulle hyvin sopiva. Lähipäivät, ryhmätyöt ja etätyöskentely muodostivat hyvän yhdistelmän, jossa opiskeleminen oli mielekästä.

Riihihuhdan opinnot etenivätkin hyvin aikataulussa ja hän valmistui tammikuussa 2016, puolitoista vuotta opintojen aloittamisen jälkeen.

-    Parasta opinnoissa oli se, että opiskelijaryhmä koostui eri alojen ammattilaisista. Lähipäivinä syntyneet keskustelut ryhmässä olivat erittäin mielenkiintoisia ja opettavaisia. Lisäksi opintojen aikana muodostuneet verkostot ja kontaktit ovat tärkeitä. Oman lisänsä lähipäiviin toivat vierailevat kansainväliset luennoitsijat.

Jami Riihihuhta suosittelee opintoja harkitsevalle ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamista Turun AMK:ssa monestakin syystä.

- Tutkinnon suorittaminen on ainakin minun kohdallani avannut uusia ovia ja mahdollisuuksia työelämässä, Riihihuhta toteaa.

Haku ylempiin AMK-tutkintoihin on alkanut