Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.10.2016
Radio Tutkan projektipäälliköt Lauri ja Emmi

Sano se ääneen - Radio Tutka laajenee kampusradioksi

Radio Tutkaa ollaan uudistamassa koko lukuvuoden soivaksi kampusradioksi. Uudistunut Tutka aloittaa lähetyksensä 14.11.2016 osoitteessa www.tutka.pro.

Teksti ja kuva: Sanne Aro-Heinilä 

Turun AMK:n radiokanavan Radio Tutka on toiminut vuodesta 2005 lähtien. Tähän mennessä Tutka on ollut äänessä keväisin noin kuukauden journalistien kurssin myötä. 

Nyt Radio Tutka uudistuu ja siitä on tarkoituksena saada lukuvuoden ympäri soiva kampusradio, joka toimii yli opintolinjarajojen ja tuo yhteisön jäsenet lähemmäs toisiaan.  

Toistaiseksi Suomessa on vain yksi koko vuoden soiva opiskelijaradio, Tampereen yliopiston omistama Radio Moreeni. 

Uusi, yhteisöllisempi Tutka 

Tutkan uudistamista edistää noin 15-hengen ydintiimi, josta valtaosa on journalismin opiskelijoita. Mukana on myös opiskelijoita liiketalouden, tekniikan, talouden sekä ympäristön koulutusaloilta.  

- Tutkan uudeksi sloganiksi valittiin Sano se ääneen. Myös kuulijat saavat sanoa ääneen. Ainakin ekana lähetyspäivänä Tutkan toimituksen eteen ilmestyy avautumiskoppi, jossa kuka vaan voi avautua nauhalle mistä vaan, kertoo Lauri Rautavuori, Radio Tutkan projektipäällikkö. 

Toisena projektipäälliköinä toimii Emmi Moilanen, ja musiikista vastaa Minea Nurmi. 

- Meidän haaste on nimenomaan yhteisöllisyyden luominen. Miten Tutka tuodaan ensin koko AMK-yhteisön tietoon ja sitten laajemmin paikallisten opiskelijoiden ja nuorten tietoon? Miten saadaan jengi kuuntelemaan ja osallistumaan?, Rautavuori pohtii.   

Ohjelmat muovautuvat tekijöiden mukaan 

Ohjelmaa on luvassa monipuolisesti. Varsinkin kolmannen vuoden journalistit ovat innostuneet pitämään omia, kaksituntisia lähetyksiään. 

- Ohjelmat muovautuvat pitkälti tekijöiden mukaan. Fiilikset vaihtelevat seesteisemmästä maalailusta ihan bilemeininkiin, Rautavuori kertoo.  

Meillä on monipuolisia ja persoonallisia ohjelmantekijöitä. Kampusradio antaa tekijöilleen aika vapaat kädet toteuttaa hyviä ideoita valmiiksi radio-ohjelmaksi saakkaMoilanen jatkaa. 

- Yksi kahden tunnin ohjelma puhutaan ja toimitetaan kokonaan englanniksi. Myös ainakin yksi musiikin erikoisohjelma on luvassaRautavuori paljastaa. 

Mukaan Tutkalle! 

Kampusradio kaipaa edelleen työryhmäänsä mukaan asiasta innostuneita opiskelijoita kaikilta aloilta. 

- Jos on joku hyvä idea, mitä haluaisi lähteä toteuttamaan, niin yhteyttä vain meidän suuntaan, Moilanen kehottaa. 

Vaikka tuntuisi, että radio on vieras ja kuumottava alusta tehdä yhtään mitään, niin me kyllä tuutoroidaanRautavuori lupaa. 

Juttuideoita voi lähettää projektipäälliköille osoitteisiin:  
lauri.rautavuori@edu.turkuamk.fi 
emmi.moilanen@edu.turkuamk.fi