Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.3.2017

Yrittäjyyden asialla – YEC

Yrittäjyyden Excellence Center (YEC) kerää yhteen kaikki Turun ammattikorkeakoulun yrittäjyysaktiviteetit projektipajoista osuuskuntiin, yrityskiihdyttämöstä bisnesmentoreihin ja erilaisiin kilpailuihin.

Tavoitteena on palvella alueen yrityksiä ja yhteisöjä ns. yhden luukun periaatteella ja ohjata kyselyt ja toimeksiannot heti oikeaan osoitteeseen koko Turun ammattikorkeakoulussa.

Tarjolla on tekijöitä projekteihin ja kartoituksiin, bisnesmentoreiden asiantuntemusta liiketoiminnan kehittämiseen ja bisnesideoiden tunnistamiseen sekä yhteinen kiihdyttämö yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkimuksellista otetta edustavat tutkimusryhmät kuten Arvonluonnin uudet alustat ja muodot ja Liiketoiminnan digitaalinen murros.

Yrittäjyyden Excellence Centerin avajaisia vietettiin Turussa järjestetyn Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) Suomen-osakilpailun yhteydessä. GSEA-tapahtuma on opiskelijayrittäjäkilpailu korkeakouluopiskelijoille. Kilpailuun saa osallistua opiskelija, jolla on ollut liiketoimintaa opiskelujen ohella vähintään kuusi kuukautta ja vähintään 500 usd:n liikevaihtoa vuodessa. Kilpailussa keskitytään enemmän yrittäjään, eikä niinkään liikeideaan.

– Kilpailu on maailmalla äärimmäisen suosittu ja halusimme tarjota mahdollisuuden tämän tyyppisiin puitteisin myös meillä Suomessa, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander

Suomen-osakilpailun voittaja pääsee kisaamaan Euroopan-osakilpailuun, joka järjestetään seuraavan kerran Frankfurtissa Saksassa. tuomaristo valitsi voittajaksi Turun ammattikorkeakoulun Bisnesakatemian opiskelija Tommi Puran.

Alueen muut yrittäjyystoimijat kuten Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turku Science Park, Teknologiakiinteistöt, Boost, Creve, V-S Nuoret Yrittäjät ja Viestintäliiga lupautuivat alusta asti mukaan erilaisin resurssein sekä kilpailuun että juhlistamaan YEC avajaisia ravintola Tårgetissa tiistaina 7.2.2017. Ohjelmassa oli pientä iltapalaa viinin kera sekä asiaohjelmaa joukkorahoituksen mahdollisuuksista aloittelevalle yrittäjälle. Myös Nuoret Yrittäjät esittäytyvät illassa. Avajaistilaisuudessa oli yli 60 osallistujaa.

– Voisimmeko paremmin Excellence Centerin toimintaa aloittaa, iloitsee Kallio-Gerlander

– Halusimme sitoa Yrittäjyyden Excellence Centerin avajaiset johonkin toimintaan ja tehdä asian täten näkyväksi. YEC on toimintaa, ihmisiä, ideoita, yhdessä tekemistä ja ennen kaikkea ihmiset ja heidän ideansa synnyttävät ja ylläpitävät sitä. Sen pitää olla kiinni konkreettisissa asioissa ja ajassa, ei erillinen saareke tai kokous, luonnehtii Jaana Kallio-Gerlander