Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.10.2017

Virtual Reality ja peliala kiinnostavat nuoria

Turku Game Lab osallistui 19.-21.10.2017 järjestettyyn Grail Quest-tapahtumaan. Tapahtuma järjestettiin Turun Gatorade Centerillä. Tapahtuma oli pelaajilla ja pelaamisesta kiinnostuneille suunnattu pelaamisen ja elektronisen urheilun tapahtuma. Tapahtumassa oli lisäksi alan toimijoiden esittelypisteitä, simulaattoreita, miniatyyri- ja lautapelejä.

Turku Game Lab osallistui Grail Quest -tapahtumaan tarkoituksena levittää tietoa pelialan koulutuksesta Turussa. Turku Game Labillä oli tapahtumassa esittelypiste, missä pystyi kokeilemaan erilaisia Turku Game Labissä kehitettyjä pelejä ja sovelluksia, jotka hyödyntävät Virtual Reality-laseja ja liikkeentunnistusta. Pisteellä kävi paljon asiasta kiinnostuneita nuoria ja samalla he pystyivät kyselemään ammattikorkeakoulun opiskelijoilta erilaisista opiskelumahdollisuuksista Turun korkeakouluissa.

Turku Game Labillä oli myös pelialueella pöytäpaikkoja, missä Turku Game Labin työntekijät tekivät peliä tapahtuman aikana. He halusivat antaa tapahtuman osallistujille mahdollisuuden nähdä konkreettisesti millaista pelinkehittäminen on ja kysellä heiltä asiaan liittyviä kysymyksiä. Pelin teemaksi he valitsivat Turun ammattikorkeakoulussa käynnissä olevat BEE ja ACTIVAGE -hankkeet. Näihin liittyviä teemoja on muun muassa aktiivinen ikääntyminen ja kuntoutus.

"Päädyimme kehittämään minigolf-peliä, joka olisi myöhemmin helppo muuttaa Kinectille yhteensopivaksi. Perus minigolf-pelin lisäksi mukana oli pieni twisti. Pelaaja voi lyönninjälkeen vaikuttaa rataelementteihin ja näin ohjata pallon kulkua. Saimme tapahtuman aikana rakennettua toimivan prototyypin, jonka pohjalta on hyvä jatkaa kehitystä. Pelistä löytyy jo nyt kaikki peruselementit, mutta vaatii vielä paljon työstöä. Lopullisen tuotteen julkaisuajasta ei ole vielä tietoa, mutta todennäköisesti alustana tulee olemaan PC + Kinect. Kohderyhmänä tulee olemaan esim. leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa olevat potilaat, tai ikäihmiset." kertoi Turun ammattikorkeakoulussa projekti-insinöörinä työskentelevä Oskari Tamminen.

Turku Game Lab on Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston yhteinen oppimisympäristö, jossa pääsee kehittämään omia vahvuuksiaan ja keskittymään erilaisiin pelienkehittämisen osa-alueisiin. Turku Game Labissä voi opiskella ohjelmointia, peligrafiikkaa ja sovelluskehittämistä. Opiskelujen aikana opitaan myös muita työelämässä tärkeitä taitoja kuten projektin hallintaa ja työskentelyä erilaisissa tiimeissä.