Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.12.2017

Insinööriopiskelijoiden tuotekehitys-opintojakson loppurutistus

Tieto- ja viestintätekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden perinteinen Tuotekehityksen opintojakson messutapahtuma järjestettiin ICT-Cityn aulassa 11.12. Messuilla esiteltiin opiskelijoiden syksyn aikana tekemiä tietoteknisiä tuotteita ja palveluita.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio
Kuvat: Suvi Harvisalo

ICT-Cityn ala-aulassa yleisölle esiteltiin tuotteet ja palvelut, joista kaikilla oli mahdollisuus äänestää mielestään paras. Ensimmäisen kerran messujen historiassa kaksi tuotetta sai täsmälleen yhtä monta ääntä ja jakoi kärkisijan. Kärkisijan jakoivat RESPA, reserviläisen tietokantapalvelu, ja Älypeili. Yleisöäänestyksessä kolmanneksi tuli Human Invasion -tietokonepeli.

Myös asiantuntijatuomarit kiersivät ständeillä arvioimassa ja valitsemassa parhaan tuotteen.  Voittajaksi tuomaristo valitsi sovellusohjelma frisbeeGolfin. Kyseessä olevaan sovellusohjelmaan on ladattu kaikki Turun seudun FrisbeeGolf-ratojen kartat, ja sovelluksen avulla käyttäjä pystyi pitämään kirjaa siitä, montako heittoa tarvitsi kunkin radan läpäisyyn. Toinen sija meni tuotteelle EasyCup, joka on automaattinen kahvinpurun annostelija. Kolmannella sijalla tuomaristo palkitsi fysioterapeutin sovellusohjelma Terappin.

Valmista tuli syksyn kuluessa

Turun ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikkaa opiskelevat ykkösluokkalaiset ovat syksyn kuluessa suunnitelleet tuotteita ja ideoita, joiden olisi innovatiivisella tavalla helpotettava arkielämän pulmatilanteissa. Lisäksi tavoitteena on ollut suunnitella tuote tai idea, joka on suunnattu mahdollisimman laajalle yleisölle ja joka olisi hankittavissa huokein kustannuksin.

- Koska kyseessä on tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelma, myös näiden osa-alueiden laaja hyödyntäminen työssä on välttämätöntä, toteaa lehtori Mauri Suhonen Turun ammattikorkeakoulusta.

Miten ykköset ovat tehtävästään syksyn kuluessa suoriutuneet, siitä saatiin maistiaisia ICT Cityssä maanantaina vietetyillä tuotekehitysmessuilla.

Syksyn aikana ensimmäisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelijat olivat suunnitelleet ja toteuttaneet Tuotekehitys-opintojaksossaan pienryhmissä alusta asti tuotteen tai palvelun, jolla olisi mahdollista ratkaista innovatiivisella tavalla arkielämän erityyppisiä pulmatilanteita.

Opintojakso oli edennyt tuotekehitysprosessin vaiheiden mukaan, ja opintojaksolla oli harjoiteltu mm. projektityötaitoja dokumentaatioineen ja esittelyineen.