Sivu päivitetty 27.4.2020

Alumni: Huoltovastaava Rauli Sillanpää on unelmatyössään

Intohimona autot ja autojen moottorit. Vaikkakin esimiestehtävissä ei pääsekään näpräämään moottorien kanssa konkreettisesti, Rauli Sillanpää kokee olevansa unelmatyössään.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

Rauli Sillanpää sanoo olevan koronan takia hiljaista vaikka häntä tämän tästä repäistään sinne tänne - monella on kysyttävää ja asioita toimitettavana Autokeskuksen huoltovastaavalle. Hieman on korona nipistänyt huollon kysyntää, mutta asiakasvirtaa on silti.

Huollon tilat ovat siistit, myös korjaamon puolella. Autonvalmistaja määrittelee tarkasti myyntitilojen ilmeen.

Katse kohdistuu käsiin, jotka ovat sen näköiset että huoltoliikkeen esimies olisi itsekin näprännyt moottorien kanssa. Rauli Sillanpää myöntää ja kertoo auton moottorien kanssa puuhaamisen olevan harrastus, ja oikeastaan elämäntapa. Kun työpaikalla ei konkreettisesti pääse moottorien kimppuun on kuumotukseen haettava vapaa-ajalla helpotusta. 
 

Tuntuma käytännön tekemiseen

Auto- ja kuljetustekniikan insinööri Rauli Sillanpään työnkuva Autokeskuksen BMW-merkkihuollon huoltovastaavana on monipuolinen. Huoltovastaava on runsaan kymmenen hengen tiimin esimies. Tiimi käsittää huollon työnjohtajia ja toimihenkilöitä. Arkityö käsittää yhteyksiä maahantuojaan, opastusta, resurssointia, työvuorojen suunnittelua ja koulutusten organisointia. 

Aina tarpeen vaatiessa rooli vaihtuu asentajien työnjohtajaksi, lähemmäs niitä moottoreita. Ja hyvä niin. - On hyvä säilyttää tuntuma käytännön tekemiseen, Rauli Sillanpää toteaa.

BMW:n merkkihuollon asiakkaina ovat yksityiset, autoliikkeet, leasing-yritykset ja muut yritykset. 

Yksityisellä puolella merkkiuskollisuus on huomattavaa. 

- Huollon haasteena on autojen sähköistyminen, kertoo Sillanpää. Sähköistymisen tahti on kova. Siihen liittyy paljon täydennyskoulutustarpeita. Koulutukset ovat nyt koronan takia tauolla.
 

Koulutus tarjosi myös arvokkaita kontakteja

Vuoden 2015 lopulla valmistunut Sillanpää pitää opiskeluajan yhtenä tärkeimpänä antina verkostoja. Paitsi opiskelutovereista, myös opiskeluajan yrityskontakteista muodostui arvokas kontaktiverkosto. Monissa huoltoliikkeissä Turun seudulla on tuttuja, ja asiointi on tuttujen kanssa mutkatonta. 

Opetuksen suunnittelussa hankaluudeksi Sillanpää otaksuu eritaustaiset opiskelijat. Hänelle itselleen autotekniikka oli selviö ja harrastuneisuutta löytyi jo entuudestaan. Sillanpää kannustaa etsimään omaa intohimoaan ja suuntautumaan sinne mikäli mahdollista sekä tarttumaan mahdollisuuksiin.