Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.5.2014

Verkostoituminen rutiiniksi jo opintojen aikana

Mikael Tómasson osaa tarttua monipuolisesti ammattikorkeakoulun tarjoamiin verkostoitumismahdollisuuksiin. Hän opiskelee myyntityötä Sepänkadun toimipisteessä, liiketalouden koulutusohjelmassa.

Teksti ja kuvat: Teijo Pöyhönen, viestinnän harjoittelija

B2B –myyntiä voi opiskella Suomessa korkeakoulutasolla Turun AMK:n lisäksi vain Haaga-Heliassa. Myyntiosaaminen voi kuitenkin olla merkittävä kilpailukeino suomalaisten yritysten kansainväliselle menestymiselle.

Turussa myyntityön AMK-koulutus noudattaa Innovaatiopedagogiikan mallia, jossa yritysyhteistyö on kiinteä osa AMK-opintoja koko opintojen ajan. Verkostoitumalla kouluttajat, opiskelijat ja yritysten edustajat tuottavat jatkuvasti yhdessä uutta osaamista. 

Kahden vuoden opintoihin Mikael Tómasson on jo sisällyttänyt puoli vuotta vaihto-opiskelua Venäjällä ja tänä keväänä Tómasson on osallistunut valtakunnalliseen BSC -myyntikilpailuun Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Helsingissä.  www.bestsellercompetition.fi

Mikaelin opiskelu jatkuu vielä tälläkin hetkellä, sillä hän valmistautuu parhaillaan www.europeansalescompetition.com -myyntikilpailuun, joka järjestetään Belgian Kentissä kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Kilpailu on osa Sepänkadun toimipisteen johdolla toteutettavaa, kansainvälistä B2B -myyntiä edistävää projektia, jota vetää myynnin lehtori Pentti Korpela.

Yläkuvassa AMK-opiskelija Mikael Tómassonin kanssa näyttelijät Helena Markku ja Taru Kumpulainen (oik) Takatalvi-näytelmästä.

Monta rautaa tulessa

Mikael aloitti nyt toukokuussa myös opintopisteitä tuottavan työharjoittelun AMK:n kautta järjestyneessä harjoittelupaikassa. Siinä opiskelijan roolina on puhelimitse tarjota toimeksiantajayrityksen konsultointi- ja koulutuspalveluita ja samalla sovitaan tilannekartoitus-vierailuja yrityksiin. Kuulostaako tylsältä puhelinmyynniltä?

– Työolot ainakin ovat rennot, sillä puhelimen voi ottaa mukaansa yrityksen koulutuskeskukseen, Ekvallan uimarannan lähistölle ja puheluita voi soittaa rannalta, kesäisissä tunnelmissa, kertoo Mikael.

 

Teatterikin vetää puoleensa - tule sinäkin katsomaan!

Tänään tavoitimme Mikaelin valmennuksen keskeltä Sepänkadun toimipisteessä, mutta tällä kertaa hän toimiikin teatteriohjaajana. Kysymyksessä on kohtaus teatteriklubi-illasta Takatalvi, jossa Mikael ohjaa tämän vuoden ylioppilaita Helena Markkua ja Taru Kumpulaista Koti-Teatterin näyttelijöinä. Esitys nähdään nyt tulevana viikonloppuna kahdesti Turussa.

Manillassa, Tehdas-teatterin tiloissa toteutettava esitys sisältää kolme kohtausta ja niiden jokaisen jälkeen on lyhyt keskustelu- ja virkistäytymistauko aulabaarissa.

Rentoa tekemisen iloa uhkuvia ja teatteriuraa suunnittelevia näyttelijälupauksia pääsee seuraamaan tämän viikon lopulla edullisesti, sillä opiskelijaliput maksavat vain 5 euroa
(normaalisti 10 €).

Lisätietoja näytelmästä  www.koti-teatteri.fi/takatalvi