Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.5.2014

Puhdastilatekniikan symposiumissa keskusteltiin esimerkiksi aerosolien leviämisestä avaruusaluksissa

R3 Nordic on puhdastilatekniikan pohjoismainen yhdistys, joka on jo 45 vuoden ajan järjestänyt symposiumin, jossa käsitellään puhdastilatekniikkaa ja olosuhteiden hallintaa.

Tämänvuotinen symposium koostui 37 tieteellisestä asiantuntijaluennosta sekä näyttelystä, jossa oli mukana 25 alan yritystä. Turun AMK oli mukana tapahtumassa sekä asiantuntijaroolissa että tapahtumajärjestelyissä. Symposiumiin osallistui 7 bio- ja elintarviketekniikan opiskelijaa. Toimimalla tapahtuman järjestelytehtävissä ja tieteellistä ohjelmaa seuraamalla he suorittivat samalla myös insinööritutkinnon opintoja.

Kuvassa: Sarianna Koivula, Juhana Haukioja sekä Heidi Tuomi.

Biotekniikan insinööriksi Turun AMK:sta pian valmistuva Juhana Haukioja piti symposiumissa asiantuntijaesityksen, jossa hän selvitti otsonin positiivisia vaikutuksia erilaisissa puhdistustilanteissa.

- Konkreettinen tulos tehdystä työstä on uunituore yritys Hygio Oy ja markkinoille tuomamme laite Hygio a40. Tällä laitteella lähtevät hajut ja pöpöt esimerkiksi jääkiekkovarusteista, totesi Haukioja esityksessään.

Lisäksi laboratorioinsinöörinä Turun AMK:ssa toimiva Heidi Tuomi valotti kuulijoille puhdastilapukeutumisen merkitystä. Tuomi kertoi erilaisista ISO-standardeista ja esimerkiksi siitä, miten ihmisestä irtoaa 10 miljoona partikkelia päivässä.

- Meistä jokaisesta irtoaa kuollutta ihoa noin 100 g viikossa. Nämä ovat merkittäviä lukuja, kun mietitään asiaa puhdastilatyöskentelyn kannalta, totesi Tuomi.

 

Bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat toimivat kongressiavustajina

Symposium pidettiin 19. - 20.5. Naantalin kylpylässä. Osanottajia oli noin 140, ja suurin osa heistä tuli pohjoismaista. Turun ammattikorkeakoulun bioalojen opiskelijoita oli mukana tapahtumajärjestelyissä, ja seitsemän opiskelijaa toimi paikalla kongressiavustajan tehtävissä. Opiskelijoiden tehtäviin symposiumissa kuuluivat mm. ilmoittautumisten vastaanottaminen, luentosalissa teknisenä avustajana toimiminen sekä kongressin valmistelutöissä auttaminen:

- Opiskelijat saivat tapahtumajärjestäjän roolissa osallistua tähän mielenkiintoiseen tilaisuuteen, jossa heille tarjoutui hyvä mahdollisuus verkottumiseen alan ammattilaisen kanssa kertoo yliopettaja Raimo Pärssinen Turun AMK:sta.

Pärssinen toimii samalla myös Symposiumin järjestäjäorganisaatiossa ohjelmakoordinaattorina.