Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.4.2016
Turku Game Lab logo

Nopeita WOW-efektejä bisnekseen

Fast Wow Effects Boosting SME Business on kaksivuotinen TEKES-hanke (1.1.2015-31.12.2016), jonka Turun AMK toteuttaa rinnakkaishankkeena Centria ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteisbudjetti ammattikorkeakouluilla on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Hankkeen päätavoitteena on digitaalisen sisällön hyödyntäminen uudella innovatiivisella tavalla. Tätä kautta pyritään saamaan yrityksille uutta arvoa liiketoiminnan näkökulmasta tarkastellen.

Nyt rahoitusta saaneen hankkeen päätavoitteina on mm. peliteknologioiden hyödyntämismahdollisuuksien aktivointi eri toimialoilla. Turun ammattikorkeakoulu tulee hankkeessa keskittymään erityisesti uusien innovatiivisten markkinointimenetelmien toteuttamiseen hyödyntäen peliteknologioita sekä digitaalisia 3D-aineistoja.

– Nyt edetään vahvasti matkailun ja markkinoinnin suuntaan. Kasvunäkymät ovat hyvät peliteknologioiden ketterälle soveltamiselle eri toimialoilla, uskovat projektipäällikkö Taisto Suominen ja hankkeen tutkimusjohtaja Mika Luimula Turun AMK:sta.

Digitalisaatio on johtanut arvonmuodostuksen murrokseen. Tämän päivän yritykset joutuvat etsimään uusia malleja ja tapoja asiakkaiden ja kumppanien kanssa toimimiseen.

– Hankkeessa luomme yrityksille uusia wow-efektejä markkinoinnin tueksi. Ja tässä hyödynnämme erityisesti peliteknologioita, jatkaa Suominen.

Ammattikorkeakoulujen keskuudessaan toteuttama hanke

Hankkeen laaja-alainen ja tiivis yhteistyö kehittää edelleen suomalaista osaamistasoa.

– Olemme tyytyväisiä, että pääsemme toteuttamaan Tekes-hankkeen, joka on puhtaasti ammattikorkeakoulujen toteuttama, toteaa Luimula.

Hankkeessa tehdään kansallisen yhteistyön lisäksi laajaa kansainvälistä yhteistyötä. Tutkijavaihtoa toteutetaan mm. Lähi-Idästä (Oman ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat) olevien yhteistyökumppanien kanssa.