Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.6.2015

Sairaanhoitajaliiton ja Turun AMK:n yhteistyöllä eväitä tulevaisuuden sairaanhoitajille

Yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun ja Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry:n välillä on ollut lähes säännönmukaista useiden vuosien ajan. 

Teksti: Tanja Hienonen, viestinnän harjoittelija

Sairaanhoitajaliitto ry juhli toukokuussa 90-vuotispäiviään.  Varsinais-Suomen alueyhdistyksellä oli myös aihetta juhlaan, koska se on toiminut yhtä kauan.

Tilaisuus Turun virastotalolla oli varsin juhlava, mutta toisaalta modernin kevyt. Juhlassa julkaistiin Tuula Vainikaisen historiikki ”Varsinaissuomalaiset sairaanhoitajat – 90 vuotta osaamista, työtä ja välittämistä”. Juhlassa muistettiin ja palkittiin hyviä yhteistyökumppaneita. Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Hannele Paltta Turun AMK:sta vastaanotti standaarin.

- Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry:n hallituksessa on ollut mukana opettajia, mikä on helpottanut tiedon kulkua ja yhteistyötä. Turun ja Salon toimipisteisiin on nimetty yhdysopettajat, jotka ovat apuna, kun sovitaan oppilaitosvierailuja, kertoo Salon yhdysopettaja/ opiskelijatyöntekijä Jaana Uuttu.

Varsinais-Suomen sairaanhoitajaliiton opiskelijatyöntekijät haluavat tavata alkavien sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö- ja ensihoitajaryhmien opiskelijat tukeakseen heitä ammatillisen kasvun alkutaipaleella. Näissä tilaisuuksissa opiskelijatyöntekijät kertovat Sairaanhoitajaliitosta ja sairaanhoitajan työstä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry haluaa myös lukukausittain onnitella valmistuvia opiskelijoita. Sairaanhoitajaliiton edustaja tuo Varsinais-Suomen sairaanhoitajien terveiset opintojen päätösjuhliin ja luovuttaa stipendit, joita jaetaan yksi jokaista valmistuvaa ryhmää kohti.

Lisäksi Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry on mukana Turun ja Salon toimipisteissä kerran lukukaudessa järjestettävissä Tehy-klinikoissa. Tällöin opiskelijat saavat tietoa ja ohjausta Tehyn ja Sairaanhoitajaliiton jäsenyyteen liittyvissä asioissa.

- Kaikki sh-liiton alueyhdistykset tekevät  samansuuntaista yhteistyötä  paikallisten ammattikorkeakoulujen kanssa, kertoo lehtori, THM Eija Kedonpää (Turun yhdysopettaja).  Myös uutta yhteistoimintaa ollaan kehittelemässä sekä alueellisesti että liittotasolla.

Sairaanhoitajapäivillä opiskelijat näkevät sairaanhoitajan työn moninaisuutta ja ammatillisen osaamisen haasteita

Sairaanhoitajapäivät ovat suuri kaksipäiväinen tapahtuma Messukeskuksessa. Opiskelijajäsenet pääsevät Sairaanhoitajapäiville hyvin edullisesti  ja  heillä  on mahdollisuus osallistua moninaiseen luento-, workshop- ja näyttelytarjontaan sekä kokea yhteisöllisyyttä sairaanhoitajien kesken.

- Sairaanhoitajien osaamisesta ja työn moninaisuudesta  he näkevät siellä paljon, kertoo Eija Kedonpää.

Liiton jäseninä sairaanhoitajat ja opiskelijat ovat mukana rakentamassa sairaanhoitajien työn arvoa näkyväksi. He pysyvät ajan tasalla alan uusimmista tapahtumista ja pääsevät kehittämään ammattitaitoaan. Liiton jäsenenä pääsee myös nauttimaan monista niin työhön kuin vapaa-aikaankin liittyvistä eduista.