Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.11.2015

Taideakatemian yö lasten ja kulttuurin asialla

Taideakatemian yö houkutteli tänä vuonna erityisesti lapsiperheitä taiteen pariin. Väkeä oli muutenkin valtavasti, esimerkiksi Köysiteatterin kaikki näytökset olivat tupaten täynnä

Teksti: Roosa Lindholm
Kuva: Peppi Hellén

Vaikka tarkkaa kävijämäärää tapahtumassa ei seurattu, projektipäällikkö Kati Vairinen uskoo tapahtuman päässeen lähes 400 kävijään.

– Käsiohjelmien määrän mukaan väkeä oli ainakin reilusti yli 350. Ohjelmat loppuivat heti ensimmäisen vartin jälkeen ja niitä tulostettiin lisää noin 100 kappaletta, Vairinen naurahtaa.

Erityisesti lapsiperheitä haluttiin muistaa tänä vuonna. Ohjelmaa rakentaessa satsattiin lapsille soveltuvaan ohjelmaan esimerkiksi puuhapajan merkeissä.

– Taideakatemian Yö on aina ollut koko perheen tapahtuma, mutta varsinaista koko perheen ohjelmaa on ollut vähemmän. Tapahtuman kattojärjestön TOY Ry:n, eli Taideakatemian opiskelijayhdistyksen toiveena oli panostaa tähän ja tätä pyrimme toteuttamaan parhaamme mukaan.

Muovailuvahaa lapsipotilaiden kuntoutukseen

Tänä vuonna tapahtumaan oli mahdollista tuoda käytettyä tavaraa hyväntekeväisyyskirpputorille. Kirpputorin tuotoilla ostettiin taidetarvikkeita tukemaan TYKS:n lapsipotilaiden luovuutta ja kuntoutumista.

Taidetarvikkeet käytiin luovuttamassa keskiviikkona TYKS:an.

– Vietävänämme oli muun muassa askartelutarvikkeita, muovailuvahaa, pelejä ynnä muuta. Pyrimme löytämään mahdollisimman paljon luovuuteen kannustavaa lahjoitettavaa, projektipäällikkö luettelee.

Lahjoituskohde valikoitui helposti Taideakatemian Yön teeman ja historian kautta.

 – Sekä tämän vuoden teema että alkuperäinen sysäys vuosia sitten koko tapahtuman järjestämiseen kulminoituu siihen, että haluamme näyttää, kuinka tärkeää kulttuuri on. Luovasta alasta ei tulisi leikata haastavimpinakaan aikoina. Halusimme jakaa sanomaamme ja panostaa sen ajatuksen jatkumoon. Tähän TYKSin lastenosasto sopi paremmin kuin hyvin, Vairinen summaa.