Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.12.2015

Opiskelijakaupunki Turku matkusti Helsinkiin

Opiskelijakaupunki Turkua esiteltiin Studiassa 1.-2.12.2015. Helsingin messukeskuksessa järjestetty Studia on Suomen suurin jatkokoulutustapahtuma.

Kahden päivän aikana Studiassa vieraili lähes 15 000 nuorta tutustumassa erilaisiin jatkokoulutusmahdollisuuksiin. Opiskelijakaupunki Turkua esiteltiin Turun AMK:n, Turun yliopiston, Åbo Akademin, Yrkeshögskolan Novian ja Turun kaupungin yhteisellä osastolla.

Kiss My Turku -teemainen osasto kiinnosti kävijöitä, ja viime vuonna hittituotteeksi muodostuneet mustat Kiss My Turku -logolla varustetut kangaskassit loppuivat tänäkin vuonna hetkessä. 

Turun AMK:n standilla kysymyksiin olivat vastaamassa opot ja opiskelijat. Osastolla vierailleita abeja ja ammattikoululaisia kiinnosti niin opiskelun sisältö ja hakemisen yksityiskohdat kuin myös alan työllisyysnäkymät tulevaisuudessa. 

Studia2015_2.jpg
Opo-Päivi pääsi myös Mustan Barbaarin tenttiin. Mustaa Barbaaria ja Prinssi Jusufia kiinnosti erityisesti, mikä tekee Turusta hyvän opiskelijakaupungin.

Jäikö Studia väliin?

Ei haittaa! Turun AMK:n koulutustarjontaan voit tulla tutustumaan myös tammikuussa. AMK-päivä järjestetään 14.1.2016 klo 12.30 - 15.00 ICT-Cityssä. Tapahtumassa pääset muun muassa kuulemaan opiskelijoiden ja alumnien opiskelu- ja uratarinoita sekä kyselemään neuvoja hakemiseen opoilta. AMK-päivässä on mukana Turun AMK:n lisäksi muut turkulaiset ammattikorkeakoulut eli Novia, Diak ja Humak. AMK-päivän yhteydessä järjestetään myös toisen asteen opinto-ohjaajille tarkoitettu Opoinfo.

Eri jatkokoulutusmahdollisuuksiin voit tutustua myös Opintopolussa. Turun AMK:n kevään 2016 yhteishaussa olevat koulutukset löydät nettisivuiltamme: turkuamk.fi/haku

Turku, Suomen paras opiskelijakaupunki

Tutustu Suomen parhaaseen opiskelijakaupunkiin, Turkuun: 

(Jos yllä oleva video ei näy oikein, löydät sen osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=lhf8vjVPr6U) 

Turun tarjoamista opiskelumahdollisuuksista voit myös lukea Opiskele Turussa -liitteestä:

(Jos yllä oleva upotus ei näy oikein, löydät liitteen myös osoitteesta: http://issuu.com/turunviestinta/docs/opiskele-turussa) 

Turku haluaa olla Itämeren kiinnostavin kaupunki. Turun kuudessa korkeakoulussa opiskelee noin 40 000 opiskelijaa – joka neljäs turkulainen on korkeakouluopiskelija tai korkeakoulun asiantuntija. Tavoitteena on, että Turku on Itämeren innostavin opiskelukaupunki, jossa on hyvä asua, työskennellä ja yrittää valmistumisen jälkeen.

Ready, Study, Go Turku (RSGT) -toimintaa toteuttavat yhteistyössä Turun kaupunki, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun AMK, opiskelija- ja ylioppilaskunnat sekä elinkeinoelämän edustajat. Vuoden 2016 alusta yhteistyöhön tulevat mukaan Novia, Diak ja Humak. Studia-messujen yhteisosasto, Opiskelijakaupunki Turku -video sekä Opiskele Turussa -liite on toteutettu RAGT-yhteistyönä.