Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.2.2016

Turun ammattikorkeakoulun mestarimyyjä-opiskelijoita palkittiin

Yhteensä 37 ammattikorkeakouluopiskelijaa Turusta ja Salosta osallistui syksyn 2015 aikana K-ryhmän järjestämään Mestarimyyjäopintojen oppilaitosversioon. Osallistujista 15 palkittiin koulutuksen päätteeksi K-ryhmän lahjakortein.

Turun ammattikorkeakoulun sekä Keskon K-ryhmän yhteistyö on jatkunut jo yli kymmenen vuoden ajan. Kaikki koulutukseen nyt osallistuneet opiskelijat olivat liiketalouden tradenomi-opiskelijoita.Turun AMK onnittelee uusia Mestarimyyjiä!

Teksti ja kuvat: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

Valtakunnallisesti mukana Mestarimyyjäopinnoissa on vuosittain tuhansia ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoita. Verkkokoulutukset käsittelevät kaupan alan ja myyjän työn perusasioita.

– Osallistuin tälle vapaavalintaiselle kurssille, koska halusin täydentää osaamistani erityisesti asiakaspalvelun osalta, kertoo ennen opintojaan mm. H&M-vaateketjussa myyjänä toiminut Roosa Vavuli.

Vavuli on ensimmäisen vuoden tradenomi-opiskelija. Hieman kokeneempaa kaartia edustanut Tuomas Rautala oli mukana Mestarimyyjäkoulutuksessa jo kolmatta kertaa:

– Joka kerta on mukaan tarttunut uutta oppia. Koulutuksessa on paljon esimerkiksi asiakkaan kohtaamiseen ja asiakaspalveluun liittyvää opiskelua, jota voi aina opiskella, toteaa Rautala tyytyväisenä.

Opiskelijat pitivät koulutuksen ajankohtaisista teemoista

K-ryhmän tarjoama koulutus toteutettiin Keskon eLearning-oppimisympäristössä ja se koostui kahdeksasta yhteisestä verkkokoulutusteemasta, viidestä vapaavalintaisesta tuotekoulutuksesta sekä tentistä. Kaikille yhteisinä koulutusteemoina olivat esimerkiksi: matkalla sosiaalisen median maailmassa, taitoja työelämään, vastuullisia valintoja ja kuluttajansuoja.

Lopuksi opiskelijat vastasivat vielä koulun verkko-oppimisympäristössä olleeseen Mestarimyyjäopiskelua ja omaa oppimistaan kartoittaneeseen päättökyselyyn.

– Kyselyssä opiskelijat antoivat kiitosta mm. verkko-opiskelumahdollisuudesta, selkeästä oppimisympäristöstä, ajankohtaisista teemoista, kiinnostavista ja monipuolisista sisällöistä sekä selkeistä koulutuskokonaisuuksista, kertoo lehtori Maija Nolvi Turun AMK:sta.

Mestarimyyjäkoulutuksessa palkitut Turun AMK:n tradenomiopiskelijat:

Mira Siikjärvi, Vesa Petrell, Marjo-Riitta Reijonen, Tanja Merikanto, Kenneth Nyman, Emil Willberg, Julius Kuorikoski, Sari Tuppurainen, Tuuli Latva-Teikari, Jasmin Muurinen,  Tuomas Rautala, Roosa Vavuli, Eemeli Lahtinen, Riikka Siltanen ja Iina Ahto.