Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.3.2021
Ensitilassa

Ensitilassa

Taideakatemia
Taideakatemian Köysiratagalleria, Linnankatu 56, 20100Turku

30.03.2021 - 17.04.2021

Ensitilassa

 

NÄYTTELYN aukiolo poikkeusoloissa poikkeusjärjestelyin!
Avoinna 29.3.-18.4.
ma-pe 12-18  / la-su 12-16

MASKI on pakollinen, max 6 henkilöä!

Köysiratagalleria, Linnankatu 56                              

 

Ensitilassa kokoaa yhteen Turun AMK:n Taideakatemian ensimmäisen vuoden kuvataideopiskelijoiden työt.  Monin eri tekniikoin toteutetussa näyttelyssä näkyy oivaltava tekeminen.

 

Ensitilassa -näyttely täyttää Köysiratagallerian maalis-huhtikuussa. Turun AMK:n Taideakatemian perinteisessä kevään yhteisnäyttelyssä kiteytyy ensimmäisen vuoden opiskelijoiden taiteellisen identiteetin hahmottuminen poikkeusoloista huolimatta. Vaikka syksyllä opiskelut aloitettiin epätavallisissa oloissa, opiskelijoiden työskentelyssä ja teoksissa näkyy luottamusta ja iloa. Näyttelyssä on esillä teoksia 24:ltä kuvataiteen opiskelijalta ja se on osana taiteellisen työskentelyn jaksoa (ohjaavat opettajat Antero Paavola ja Renja Leino).

 

Näyttely esittelee monimuotoisesti opiskelijoiden taiteellisia näkemyksiä ja vie tutkimaan elämän eri sävyjä. Näyttelyn tekijät ovat toteuttaneet teoksensa omista lähtökohdistaan ja teemoistaan käsin. Teoksissa pettymykset ja melankolia vaihtuvat toiveisiin ja iloon samalla kun näkymät muuttuvat unikuvista metsä- ja kaupunkimaisemiin. Töissä uutta muotoa saavat niin ihmiskasvot, arkiset asiat ja esineet kuin luontokin. Mukana on myös ripaus kevään värien pilkahdusta. 

 

Näyttely toteutetaan voimassa olevia koronaohjeistuksia noudattaen. Galleriaan otetaan maks. 6 henkilöä kerrallaan ja tilassa käytetään maskeja.

 

Näyttelyssä ovat mukana: Eeva-Liisa Anttila, Julia Avén, Päivi Berg, Erno Beuker, Patrik Brummer, Rafael Heikkilä, Laura Heino-Laurila, Mariel Helovirta, Johanna Juupaluoma, Ville Järvinen, Salla Kemppi, Aleksi Kolmonen, Elli Laajavuori, Iida Laine, Ville Laitinen, Liinu Laurila, Ben Liukkonen, Eeri Ollila, Janne Punkari, Jenni Saari, Marika Schulze, Sampo Sihvola, Aino Tillonen, Vertti Turunen.

Tapahtumalistaukseen »