Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.10.2020
Luovuuden syksy 2020

Luovuuden syksy 2020

Turun AMK
08.10.2020 - 03.12.2020

Tervetuloa Luovuuden syksyyn 2020!

 Keväällä aloitimme Luovuutta käsittelevän sarjan introlla Joki-vierailukeskuksessa ja jatkamme nyt samaa teemaa Luovuuden syksyllä. 

Luovuuden syksy esittää syksyn 2020 aikana kolme erilaista näkökulmaa luovuuden hyödyntämiseksi kehittämistyössä. Tilaisuudet järjestää Turun AMK:n Teknologiateollisuuden osaamisalue ja niihin on mahdollisuus osallistua joko vain yhteen tai kaikkiin kolmeen tilaisuuteen. Tilaisuudet on suunnattu teknologiateollisuudessa työskenteleville ja ne toteutetaan luentoina tai työpajoina. Tilaisuudet ovat maksuttomia. 

 LUOVUUSTEKNIIKAT – SIT (työpaja)

8.10. klo 12-16, Online 

Ilm. 1.10. mennessä Lyyti-ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Luovuuden_syksy_2020_4972

Osallistujamäärä: max. 20 henk. 

Systematic Inventive Thinking (SIT) on tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja ongelmanratkaisuun soveltuva systemaattinen luovuustekniikka. Tässä neljän tunnin sessiossa perehdytään SIT-tekniikkaan ja sen periaatteisiin. Työpajan jälkeen aktiivisella osallistujalla on käsitys menetelmästä ja sen mahdollisuuksista. 

Työpajan fasilitaattorina ja kouluttajana toimii Heikki Nummelin, jolla on eri luovuustekniikoista noin 30 vuoden käytännön kokemus. SIT-demo on kohdistettu yritysten edustajille ja opiskelijoille. Tavoitteena on käynnistää yrityskohtaisia valmennuksia, missä myös opiskelijat voisivat mahdollisesti olla mukana. 

 LUOVUUSTEKNIIKAT – TRIZ (luennot)

5.11. klo 12-16, Online

Ilm. 30.10. mennessä Lyyti-ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Luovuuden_syksy_2020__TRIZ_luennot_3112020_4027

Osallistujamäärä: ei rajattu

Miten ennakoida ennakoimatonta? Mitä tehdä, kun on pakko ennustaa, vaikka ennustaminen kuulemma on mahdotonta? Miten TRIZ on parantanut toiminnan tulosta yrityksissä ympäri maailman. Tilaisuudessa kerrotaan esimerkkien avulla monipuolisesti TRIZ:n hyödyntämisestä. TRIZ viidellä sanalla: Teknologia kehittyy säännönmukaisesti. Hyödynnä säännönmukaisuuksia.

Asiantuntijoina toimivat Kalevi Rantanen, joka on vuoden 2019 tiedetoimittaja ja julkaissut kolme kirjaa TRIZ:stä sekä professori Leonid Chechurin Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Tilaisuus on osittain englanninkielinen.

 MUOTOILUAJATTELUN 4K – NELJÄSSÄ TUNNISSA (työpaja)

3.12. klo 12-16, Online

Ilm. 30.11. mennessä Lyyti-ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Luovuuden_syksy_2020__MUOTOILUAJATTELUN_4K__NELJASSA_TUNNISSA_tyopaja_3122020_8539

Osallistujamäärä: max. 20 henk.

Muotoilijoiden käyttämän kehittämisprosessin ja siihen liittyvän ajattelutavan on koettu erottuvan muista tavoista nähdä ja kokea maailmaa. Tätä muotoilijoille ominaista lähestymistapaa on alettu kutsua design thinkingiksi eli muotoiluajatteluksi. Käytännön harjoitusten ja case-esimerkin avulla osallistujat saavat kokemuksen muotoiluajattelun mahdollisuuksista. Työpajassa käydään läpi seuraavat osa-alueet: 

•       Kokonaisuus - luova hahmottaminen ja tiedonhankinta 

•       Kokemus – eläytyminen ja empatia 

•       Kokeilu - luova kokeilu 

•       Konseptointi – luova yhdistely ja oivallus

Asiantuntijoina toimivat Turun ammattikorkeakoulun muotoilun asiantuntijat.

 Lisätietoja: Mervi Vuolasmervi.vuolas@turkuamk.fi

 Lämpimästi tervetuloa!

Luovuuden syksy_logot.png

Tapahtumalistaukseen »