Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
DanceMe UP

DanceMe UP

DanceMe UP on kolmivuotinen hanke, joka keskittyy luovaan tanssiin ja tanssinopetukseen sekä tanssin ja digitaalisen median yhteistyömahdollisuuksien etsimiseen. Hanke tuottaa kuusi uutta tanssiteosta sekä vähintään kuusi videovälitteistä tanssiteosta yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa yleisöjen kanssa. Yleisötyössä apuna käytetään aiemmin kehitettyä DanceMe –sovellusta sekä muuta digitaalitekniikkaa.

Tavoitteena on

1) tutkia, kehittää ja hyödyntää aktiivista katsojakokemusta

2) luoda synergiaa, tiedonvaihtoa ja luovaa yhteyttä tanssin ammattilaisten ja yleisön välille

3) luoda eurooppalainen katsojaryhmä, joka kommunikoi ja jakaa kokemuksiaan DanceMe –sovelluksen välityksellä

4) parantaa yleistä tietoisuutta digitaalisuuden ja verkon välityksellä toteutuvan vuorovaikutuksen haasteista tanssin alalla

5) edistää tanssin ammattilaisten liikkuvuutta ja kansainvälisiä suhteita.

Hankkeen kumppanit ovat tanssiorganisaatioita Italiasta, Suomesta, Saksasta, Ranskasta ja Islannista. Mukana on myös liitännäispartneri Sveitsistä. Lähes kaikki kumppanit ovat itsenäisiä tanssin ja luovan sektorin ryhmiä. Turun ammattikorkeakoulu on hankkeen ainoa korkeakoulukumppani.

Turun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus järjestää yhdessä media-alan kanssa kaksi residenssijaksoa, joiden aikana kansainväliset taiteilijavieraat ohjaavat kaksi työpajaa monialaiselle opiskelijaryhmälle. Residenssejä järjestetään yhteensä kuusi kaikissa kumppanimaissa. Residenssit jakautuvat 2-3 maahan, eli sama tanssija työskentelee saman teoksen parissa kahdessa tai useammassa maassa eri yleisöryhmien kanssa. Residenssien tulokset ja toimintaa välitetään muille kumppaneille sekä yleisölle DanceMe –sovelluksen avulla. Sovellus on kehitetty jo aiemmin ja sen kehitystyötä jatketaan hankkeen aikana.

Lisäksi Turun ammattikorkeakoulu on vastuussa yhdestä kansainvälisestä tanssiworkshopista. Workshop on osa sarjaa, jonka toteutus jakautuu kaikkiin kumppanimaihin: ”Moving body” Ranskassa, ”Limitless body” Islannissa, ”Thinking body” Italiassa, "Talking body” Suomessa ja ”Body metaphors” Saksassa.

DanceMe –sovellusta hyödynnetään myös workshoppien toiminnan ja tulosten jakamiseen kumppaniverkoston ja yleisön kesken. DanceMe on työkalu, jolla hankkeen osallistujat voivat jakaa teoksiaan, keskustella ja olla vuorovaikutuksessa kansainvälisen yleisön kanssa videoiden, tekstien, kuvien ja musiikin avulla.

Dance me up -logo

 

FI logosbeneficaireserasmusright_fi.jpg