Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
Luotsi – Hyvinvointijohtamisen ja alueellisen toimijayhteistyön mallien kehittäminen oppilaitosympäristössä

Luotsi – Hyvinvointijohtamisen ja alueellisen toimijayhteistyön mallien kehittäminen oppilaitosympäristössä

Luotsi-tutkimus- ja kehittämishankkeen tavoitteena on kehittää oppilaitoksen hyvinvointijohtamista ja alueellista hyvinvointiyhteistyötä työhyvinvoinnin näkökulmasta. Hankkeessa hyödynnetään laadullisia menetelmiä ja Bikva-arviointimallia.

Hyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen johtaminen edellyttää oppilaitosten johdon, henkilöstön ja opiskelijoiden sekä alueellisten hyvinvointitoimijoiden yhteistyötä. Hyvinvointi ja osaaminen vaikuttavat suoraan ammatillisen tutkinnon läpäisyyn, keskeyttämisten vähenemiseen ja työelämään kiinnittymiseen. Oppilaitoshyvinvointi on organisaation vahva kivijalka – jokainen ansaitsee hyvän johtajan, mutta oppii myös johtamaan omaa toimintaansa vastuullisesti. 

Hyvinvointijohtamisen ja monitahoisen yhteistyön mallinnuksen keinoin työyhteisön ilmapiiri sekä osaamisen ja onnistumisen kokemukset vaikuttavat sekä opiskelijoiden että henkilöstön motivaatioon, toiminta- ja työkykyyn. 

Hyvinvointijohtamisen ja alueellisen yhteistyön mallinnukset luovat erityisesti ammattiin opiskeleville ja heidän parissaan toimiville ammattilaisille edellytykset toimia opiskelijoiden osaamisen kehittämisen ja työelämään siirtymisen ja työssä jaksamisen tukena. Lisäksi se mahdollistaa ammattilaisille toimivan ja vaikuttavan menetelmän hyödyntämisen käytännön työssä, erilaisten opiskelijaryhmien kohtaamisissa, erityisesti terveyden edistämisen kokonaisuuksissa.
 

Työsuojelurahasto_logo.jpg