Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2020
Vapaa-ajan aktiviteettien tuottamat hyvinvointikokemukset kolmasikäläisten keskuudessa

Vapaa-ajan aktiviteettien tuottamat hyvinvointikokemukset kolmasikäläisten keskuudessa

Tekijä(t): Kari Salonen

ISBN: 9789522165480 (painettu)

ISBN: 9789522165497 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun tutkimuksia 43

100 s., 2015

Millaisista toiminnoista ikääntyvien vapaa-ajan aktiviteetit muodostuvat ja mitä ne sisältävät? Mikä on vapaa-ajan ja sen tuottaman hyvinvoinnin välinen suhde? Muun muassa näihin kysymyksiin tämä tutkimus pyrkii antamaan vastauksia. Keskiössä olivat kolmasikäläisten, eli 65–85 vuotiaiden, omat kokemukset ja näkemykset.

Tutkimuksessa vapaa-ajan aktiviteetteihin sisällytettiin yhdistys- ja järjestötoiminta, kirkollinen toiminta, kulttuuritoiminta ja liikunta. Lisäksi tarkastelun kohteina olivat kolmasikäläisten kotona tapahtuva jokapäiväinen toiminta ja tätä toimintaa tukeva rakennettu elinympäristö.

Tutkimuksessa saatiin ajantasaista tietoa kolmasikäläisten vapaa-ajan aktiviteeteista ja niissä syntyvistä hyvinvointikokemuksista. Se antoi vastauksia myös gerontologiseen tiedontarpeeseen ikäihmisten vapaaajan käytöstä, sen sisällöistä ja merkityksistä sekä niiden tuottamasta yksilöllisestä ja yhteisöllisestä hyvinvoinnista.

Julkaisun kirjoittaja YTT, FM Kari Salonen on Turun ammattikorkeakoulun yliopettaja ja työskentelee Aktiivinen ikääntyminen -tutkimusryhmässä.

(pdf-tiedosto, 3,42 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.