Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.2.2022
Pyöräpysäköinnin lisäpalvelut – opas maksullista pyöräpysäköintiä suunnitteleville

Pyöräpysäköinnin lisäpalvelut – opas maksullista pyöräpysäköintiä suunnitteleville

Tekijä(t): Muska Mäki & Katariina Kiviluoto

ISBN: 978-952-216-802-3 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 143

25 s., 2022

Kasvavat pyöräilymäärät edellyttävät uudenlaisia pyöräpysäköinnin palveluita. Monipuoliset pyöräilijöille suunnatut palvelut lisäävät turvallisuutta ja edistävät pyöräilymyönteistä kulttuuria kaupunkialueilla. Maksuttoman pysäköinnin rinnalla toimiva maksullinen pyöräpysäköinti voidaan järjestää esimerkiksi yritysten ja julkisen sektorin yhteistyönä ja palvelun yhteyteen voidaan liittää erilaisia lisäpalveluita, jotka voivat olla maksullisia tai maksuttomia. Erilaiset lisäpalvelut voivat parhaimmillaan lisätä maksullisen pyöräpysäköinnin houkuttelevuutta ja tätä kautta myös pyöräilyä kaupunkialueilla.

Tämä opas tutustuttaa lukijat onnistuneen pyöräpysäköinnin edellytyksiin sekä jakaa kokemuksia erilaisista lisäpalveluista, joita voidaan tarjota pyöräpysäköinnin yhteydessä. Opas on suunnattu laadukkaan ja osin maksullisen pyöräpysäköinnin järjestämistä suunnitteleville tahoille, kuten kaupungeille, yrityksille, hankkeille ja asiantuntijoille.

(pdf-tiedosto, 2,13 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.